Seuraa If Vakuutus

Autojen varkausvahinkoja tapahtuu neljänneksi eniten Tampereella

Lehdistötiedote   •   Kesä 23, 2015 10:00 EEST

If on julkistanut koko Suomea koskevaa autovahinkodataa, joka perustuu vakuutusyhtiön tilastoihin erityyppisistä vahingoista. Tampere keikkuu top 5 -listalla autojen varkausvahinkojen yleisyyttä tarkastellessa.

– Eniten autovarkauksia tapahtuu suurissa kaupungeissa, joiden joukkoon myös Tampere kuuluu. Varkausvahinkojen määrä on kuitenkin ollut laskussa viime vuosina, joten nähtäväksi jää, mihin Tampere sijoittuu autovarkauksien osalta tulevaisuudessa, kertoo Ifin analyytikko Jari Lammela.

Ifin vahinkodata kattaa henkilöautojen liikenne- ja kaskovahingot vuosilta 2012–2014. Datasta näkee, miten vahinkojen todennäköisyyteen eri tekijät vaikuttavat.

”Vakuutusten hinnoittelu on aihe, joka tuntuu olevan jatkuvasti esillä ja aiheuttaa helposti hämmennystä ja väärinkäsityksiä. Halusimme kertoa avoimesti ja selkeästi, paljonko autovahinkojen osalta peltiä rytisee, mitä se oikeasti voi ilman kaskovakuutusta maksaa ja mitkä tekijät vaikuttavat vakuutusten hinnan muodostumiseen”, Ifin ajoneuvovakuutusten johtaja Mikko Pöyhönen kertoo.

”Autot eivät aja kolareita vaan kuskit. Omaa ajokäyttäytymistä voi olla mielenkiintoista tarkastella julkistamaamme dataan peilaten ja miettiä, mihin kohtaa itse kuskina eri käyrillä sijoittuu”, Pöyhönen jatkaa.

Tutustu Ifin dataan: https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/vakuutuksemme/autovakuutus/pages/autovahinkotilasto.aspx

Lue lisää Ifin ajoneuvovakuutuksista.

Lisätietoja:
Jari Lammela, If, analyytikko, p. 050 424 1216, jari.lammela@if.fi
Riikka Rytilahti, If, tiedottaja, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi

If somessa
Facebookissa
Twitterissä
YouTubessa
Pientä pränttiä -blogissa

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.