Seuraa If Vakuutus

”En sairasta kotonakaan” ja muut syyt reissata ilman vakuutusta

Lehdistötiedote   •   Kesä 30, 2017 09:00 EEST

Kesälomareissussa kaikki ei aina mene käsikirjoituksen mukaan. Ilman matkavakuutusta etenkin omatoimimatkaaja on kuitenkin suojaton vaikkapa matkan peruuntuessa. If listasi yleisimmät harhaluulot ilman matkavakuutusta reissaamiseen.

1. ”En kotona ikinä sairasta”

Tyypillinen ilman matkavakuutusta matkustava on terve nuori aikuinen.

– Ajatellaan, että kun ei ole sairastellut kotona, niin miksi matkallakaan. Erilaisissa olosuhteissa ja vieraassa bakteerikannassa saattaa sitten kuitenkin sairastua, kertoo Ifin henkilökorvausten asiantuntija Anne Koivisto.

– Lisäksi esimerkiksi ilman ennakkovaroitusta iskevä umpisuolentulehdus on nimenomaan nuorten vaiva, joka vaatii välittömän leikkauksen aikaa ja paikkaa katsomatta.

Ifissä ylivoimaisesti yleisin matkustajavakuutuksesta korvattava sairaus on vatsatauti. Seuraavaksi eniten korvataan erilaisia ylähengitystieinfektioita ja korvatulehduksia. Tapaturmista yleisimpiä ovat erilaiset ruhjeet ja haavat sekä nilkan nyrjähdykset ja murtumat. Eniten matkavahinkoja sattuu Espanjassa ja Thaimaassa.

– Tyypillisesti vakavammassa turistiripulissa joudutaan käymään sairaalassa nesteytyksessä. Usein hoitoon menoa pitkitetään liikaa, vaikka sen avulla voisi toipua nopeammin jatkamaan lomailua.

2. ”Yksittäinen lääkärikäynti = pieni lasku”

Monessa Euroopan maassakin täytyy mennä hoitoon yksityiseen sairaalaan, jolloin lääkärikäynnille kertyy suomalaisittain yllättävän paljon hintaa. Yksi ehdottomasti kalleimmista paikoista sairastua on kuitenkin Yhdysvallat.

– Sairaalahoito voi siellä maksaa useita tuhansia ja tehohoito jopa kymmeniä tuhansia euroja vuorokaudelta, Koivisto kertoo.

– Lisäksi esimerkiksi Thaimaassa ja joissakin Espanjan sairaaloissa on käytäntönä ottaa passi pois, eikä sitä anneta takaisin, ennen kuin lasku on maksettu tai vakuutusyhtiö on myöntänyt hoidolle maksusitoumuksen.

Vastoin edelleen sitkeästi elävää harhaluuloa myöskään sairastuneen tai loukkaantuneen kotiinkuljetusta ei korvaa Suomen valtio, vaan ainoastaan matkavakuutus.

3. ”Voin kai aina vaihtaa lennot maksutta?”

Jos reissaa omatoimisesti, matkan peruuntuminen tai keskeytyminen menee usein omaan piikkiin.

– Omatoimimatkalla matkavakuutus on ehdoton hankinta. Se auttaa esimerkiksi, jos sairastuu ennen matkaa eikä saa hyvitystä lentolipun hinnasta, Koivisto painottaa.

Matkailijan huolena on yhä useammin matkakohteen turvattomuus. Ifin matkustajavakuutus korvaa nyt ylimääräisiä kuluja myös silloin, jos matka peruuntuu tai keskeytyy matkakohteessa tapahtuneen terrori-iskun, aseellisen selkkauksen, luonnonkatastrofin tai epidemian takia. Matkustajavakuutus kattaa lisäksi mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.

Lisätietoja:
Anne Koivisto, henkilökorvausten asiantuntija, If, p. 010 515 8437, anne.koivisto@if.fi
Outi Kärkkäinen, viestintäpäällikkö, If, p. 010 514 1962, outi.karkkainen@if.fi
Matkalle lähtijän muistilista
Matkavakuutus omatoimimatkalla

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.