Seuraa If Vakuutus

Entistä vaivattomampaa autokauppaa: sähköinen rekisteröinti liikennevakuutuksen ostamisen yhteydessä

Lehdistötiedote   •   Marras 16, 2015 13:00 EET

If ottaa tänään käyttöön ajoneuvon sähköisen rekisteröintipalvelun, jonka avulla ajoneuvon rekisteröinti-ilmoituksen voi tehdä Ifin nettisivuilla tai puhelimitse Ifin asiakaspalvelussa. Myös liikennevakuutuksen voi ostaa rekisteröinnin yhteydessä. Käyntiä katsastusasemalla ei tarvita.

Kolmannes Ifin kyselytutkimukseen* vastanneista pitää uutta rekisteröintimahdollisuutta erittäin kiinnostavana. Yli puolet vastaajista uskookin suosivansa jatkossa sähköistä rekisteröintiä katsastusasemalla asioimisen sijasta.

Tutkimuksen mukaan ajoneuvon rekisteröinti liikennevakuutuksen ostamisen yhteydessä herättää hieman enemmän kiinnostusta kuin erillinen sähköisen rekisteröinnin tekeminen: 80 % vastaajista pitää tätä kiinnostavana.

– Sähköisen rekisteröinnin etuja ovat nopeus ja vaivattomuus. Ajoneuvon omistaja- ja käyttötiedot siirtyvät sähköisesti, eikä erillistä käyntiä katsastuskonttorilla tarvita. Lisäksi rekisteröinnin hinta on asiakkaalle halvempi sähköisessä palvelussa, Ifin ajoneuvovakuutusten johtaja Mikko Pöyhönen tiivistää.

Rekisteröinti onnistuu myös jatkossa Ifin konttorilla, autoliikkeessä tai katsastusasemalla.

53 % Ifin kyselytutkimukseen vastanneista ei tiedä, että autovakuutuksen vaihto vakuutusyhtiöstä toiseen ei enää vaadi käyntiä rekisteröintitoimipaikassa. 44 % puolestaan on tietoinen asiasta.

Uudet henkilöautovakuutukset hinnoitellaan entistä yksilöllisemmän riskin mukaan

If alkaa hinnoitella uudet henkilöautovakuutukset aiempaa yksilöllisemmin. Jatkossa auton käyttö ja kuljettajien ikä vaikuttavat törmäysturvallisen kaskovakuutuksen hintaan. Asiakkaalta kysytään vakuutuksen oston yhteydessä arviota auton käytöstä (enimmäiskilometrimäärä vuoden aikana) sekä sitä, onko autolla alle 24-vuotiaita kuljettajia.

– Auton käyttö ja kuljettajan ikä korreloivat melko suoraan vahinkotilastojemme kanssa. Mitä vähemmän autolla ajaa, sitä pienempi on törmäysvahingon todennäköisyys. Mitä kokeneempia kuljettajia autolla on, sitä vähemmän vahinkoja sattuu. Jatkossa uusien kaskovakuutusten hinta perustuu Ifissä entistä enemmän yksilölliseen riskiin, Mikko Pöyhönen sanoo.

* Ifin teettämä kyselytutkimus toteutettiin elokuussa 2015 JM Tiedon toimesta. Tutkimukseen haastateltiin yhteensä 200 suomalaista, jotka ovat rekisteröineet käytetyn auton katsastusasemalla kolmen kuukauden sisällä kyselyyn vastaamisesta.

Tietoa ajoneuvon sähköisestä rekisteröinnistä Ifin ja Trafin nettisivuilla.

Lisätietoja:
Mikko Pöyhönen, If, ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja, p. 050 329 4145, mikko.poyhonen@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.