Seuraa If Vakuutus

Heijastimet pelastavat henkiä – If yhteistyöhön muotisuunnittelijan kanssa

Lehdistötiedote   •   Loka 29, 2015 07:00 EET

Vuoden pimein kausi on jälleen alkanut, eikä heijastimen käytön tärkeyttä voi korostaa liikaa. Jalankulkijat ja pyöräilijät voivat jäädä autoilijoilta täysin huomaamatta pimeässä. Muotisuunnittelija Laura Juslin suunnitteli Ifille vaatteita ja asusteita, jotka heijastavat pimeässä. Nyt pimeässä voi näkyä myös tyylikkäästi ja lisätä samalla omaa turvallisuuttaan liikenteessä.

Ifin tekemän tutkimuksen mukaan* vain alle puolet suomalaisista käyttää heijastinta pimeällä kulkiessaan. Joka toisella kyselyyn vastanneista heijastin on käytössä vain joskus.

Autoilija havaitsee heijastinta käyttävän jalankulkijan paljon kauempaa kuin ilman heijastinta liikkuvan. Lähivaloilla ajettaessa havaitseminen paranee pimeällä tiellä 25–40 metristä 130–140 metriin. Kaukovaloissa heijastimen käyttäjä näkyy yli 400 metrin päästä.

– Heijastin voi parhaassa tapauksessa pelastaa hengen. Jokainen pimeinä iltoina ja aamuina autoa ajanut kuski tietää, miten näkymättömiä tummiin vaatteisiin pukeutuneet ihmiset voivat olla liikenteen seassa ilman heijastinta. Valitettavan usein turhamaisuus vie voiton turvallisuudesta, ja heijastin unohtuu kotiin, toteaa Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela.

If lanseeraa yhteistyössä muotisuunnittelija Laura Juslinin kanssa Loistavaa-asusteita ja -vaatteita, jotka toimivat heijastimina pimeässä.

– On ollut hienoa suunnitella tuotteita, jotka ovat sekä muodikkaita että edistävät ihmisten turvallisuutta. Olin otettu, kun arvostamani suunnittelija Ann-Sofie Back otti minuun yhteyttä, ja kertoi että juuri minut halutaan suunnittelijaksi Ifin kampanjaan Suomessa. Ifin ja Backin viime vuonna Ruotsissa toteuttama vastaava Watch Your Back -kampanja heijastavista vaatteista oli erittäin onnistunut veto, kertoo Laura Juslin.


Sukupuoli, ikä ja asuinpaikka vaikuttavat heijastimen käyttöön

Ifin kyselyyn vastanneista naisista puolet käyttää aina pimeällä heijastinta ja miehistä vain kolmasosa. Myös iän mukaan on suuria eroja: 55–74-vuotiaista joka toinen käyttää aina pimeällä heijastinta ja 18–34-vuotiaista vain joka neljäs.

Pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla vain 30 % käyttää aina pimeällä heijastinta. Mitä pienemmälle paikkakunnalle mennään, sitä useampi käyttää aina heijastinta. Maaseudulla heijastinta aina käyttävien osuus on jo lähes kaksi kolmasosaa.

Heijastin on suomalaisten mielestä ruma, nolo, tarpeeton ja se unohtuu helposti

Kolme viidestä kyselyyn vastanneista sanoo, että unohtuminen on syy heijastimen puuttumiseen. Joka seitsemäs kokee myös, ettei heijastimelle ole tarvetta edes pimeällä ja lähes joka kymmenennellä ei ole heijastinta. Lähes joka kymmenes sanoo syyksi, että heijastin on epäkäytännöllinen tai ruma tai sen käyttö on noloa, eli voisi sanoa, että heillä syy on aika turhamainen.

– Juuri näihin ihmisten mielikuviin heijastimista haluamme vaikuttaa yhteistyössä Laura Juslinin kanssa. Pyrimme saamaan ihmiset käyttämään heijastimia entistä enemmän ja uudella tavalla. Lauran suunnittelemat asusteet ja vaatteet ovat tyylikkäitä ja piristäviä pimeässä. Moni käyttäisi niitä varmasti mielellään, Ifin markkinointijohtaja Tuula Sirén kertoo.

if.fi/loistavaa
#loistavaa
#LauraJuslinxIf

Laura Juslinin Ifille suunnittelemia tuotteita voi ostaa Laura Juslinin verkkokaupasta www.laurajuslin.com sekä Beam-, Beamhill- ja My o My -vaateliikkeistä.

Tuotteet tulevat myyntiin 6.11. ja niitä on saatavilla vain rajoitettu määrä.

Kuvia median tarpeisiin:
Dropboxista: http://bit.ly/1PQjiTU
Spalt PR, Laura Aaltonen, p. 050 3698 115, laura.aaltonen@spaltpr.com
If, Riikka Rytilahti, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi


* Ifin teettämä kyselytutkimus toteutettiin syyskuussa 2015 YouGov Finlandin toimesta. Sähköiseen kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1 006 henkilöä. Vastaajajoukko edustaa 18–74-vuotiasta suomalaista väestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Lisätietoja:
if.fi/loistavaa
Laura Juslin, p. 050 573 8283, laura@laurajuslin.com
Riikka Rytilahti, If, tiedottaja, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Laura Juslin on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2012. Palkitun ja kansainvälistä huomiota saavuttaneen opinnäytemallistonsa jälkeen hän toimi kaksi vuotta suomalaisen Siloa&Mookin pääsuunnittelijana. Tällä hetkellä hän suunnittelee omaa nimeään kantavaa mallistoa sekä toimii perustajajäsenenä yrityksessä Juslin Maunula.

Loistavaa-mallisto on osa myös Ruotsissa ja Norjassa samanaikaisesti toteutettavaa kampanjaa, jossa paikalliset muotisuunnittelijat luovat yhteistyössä Ifin kanssa heijastavia vaatteita ja asusteita.

Seuraa somessa muiden If-maiden mallistoja:
Norja: #mdxIf
Ruotsi: #ÖAxIf
Suomi: #Loistavaa #LauraJuslinxIf