Seuraa If Vakuutus

If arvostaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston paneutumista OPn bonusjärjestelmää koskevaan tutkintaan

Lehdistötiedote   •   Helmi 11, 2019 10:52 EET

Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV on päättänyt pitkäaikaisen tutkintansa OPn bonusjärjestelmään liittyen. Tutkinta käynnistyi If Vakuutuksen vuonna 2015 tekemästä toimenpidepyynnöstä.

”Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkinta OPn bonusjärjestelmään ja OPn määräävään markkina-asemaan liittyen kesti kolme ja puoli vuotta ja on yksi pitkäaikaisimmista tutkinnoista viraston historiassa. KKV:n mukaan tutkinta on ollut poikkeuksellisen laaja, monimutkainen ja vaikea. Arvostamme KKV:n huolellista ja tarkkaa paneutumista tutkintaan”, kiittää Ifin Suomen henkilöasiakkaista vastaava maajohtaja Timo Harju.

KKV aloitti selvitystyönsä vuonna 2015. Tutkinnassa on selvitetty, onko OPn tapa sitoa pankkipalvelut ja vahinkovakuutukset toisiinsa asiakasetuohjelmansa avulla kilpailulain mukainen. Tutkinnan keskiössä on siis ollut OPn bonusjärjestelmä, jonka bonuksia OPn asiakkaat voivat käyttää mm. vakuutusmaksuihin. Esimerkiksi OPn asuntolaina-asiakkaalle tämä näkyy mahdollisuutena käyttää bonuksensa hinnanalennuksiin OPn vahinkovakuutuksissa.

KKV ei löytänyt tutkinnassaan perusteita sille, että OP olisi käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaa. Sen sijaan KKV katsoi, että OP-bonusjärjestelmän verokohtelu on ongelmallinen ja se olisi syytä muuttaa kilpailuneutraaliksi. Asian selvittäminen jatkuu.

”Ifissä pidämme tärkeänä, että kaikki vahinkovakuutusalan toimijat kilpailevat samoilla säännöillä. Yhtälailla keskeisenä pidämme sitä, että asiakkailla on mahdollisuus vertailla aidosti eri yhtiöiden tarjoamia vahinkovakuutuksia ja niiden hintoja. Ifissä on tehty pitkään työtä vakaan ja läpinäkyvän hinnoittelun edistämiseksi. Meille on tärkeää, että asiakas tietää tarkkaan mitä vakuutuksestaan maksaa eikä hinta heilahtele merkittävästi pian vakuutuksen ottamisen jälkeen”, Harju sanoo.

Yhteydenotot:

Timo Harju, henkilöasiakkaista vastaava Suomen maajohtaja, If, p. 050 424 2237, timo.harju@if.fi

Ainomaija Pippuri, viestintäjohtaja, If, p. 050 4244 217, ainomaija.pippuri@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.