Seuraa If Vakuutus

If irtisanoutuu alennuskampanjoista: Uusi hinnoittelustrategia tuo vakuutusmaksuihin ennakoitavuutta

Lehdistötiedote   •   Touko 22, 2017 11:30 EEST

If uudistaa henkilöasiakkaiden vakuutusten hinnoittelun. Tavoitteena on lisätä asiakkaille läpinäkyvyyttä ja ennakoitavuutta tarjoamalla pitkällä aikavälillä vakaa hinta ja luopumalla määräaikaisista alennuskampanjoista.

– Tällä hetkellä vakuutusalalla kilpaillaan uusista asiakkaista aggressiivisesti erilaisilla määräaikaisilla alennuksilla. Alennukset hämärtävät kuitenkin helposti vakuutuksen todellisen hinnan ja aiheuttavat yllättäviä hinnannousuja esimerkiksi ensimmäisen vakuutuskauden päätyttyä. Kokemuksiemme mukaan alennuskampanjat ovat aiheuttaneet pettymyksiä myös nykyisille asiakkaille, jotka ymmärrettävästi kokevat joutuvansa uuden asiakkaan alennuksen maksajaksi, kertoo Ifin henkilöasiakkaista Suomessa vastaava johtaja Timo Harju.

– Ifissä olemme päättäneet irtisanoutua määräaikaisista alennuskampanjoista ja sitoutua siihen, että emme myönnä uusille asiakkaille hinta-alennuksia nykyisten asiakkaidemme kustannuksella. Uuden vakaan hinnan strategian tavoite on tuoda tasapuolisesti kaikkien asiakkaiden arkeen ennakoitavuutta, kun he tietävät, mitä vakuutukset maksavat nyt ja tulevaisuudessa.

Kuluttajalle riskinä turvan heikkeneminen

Kuluttajalle tämänhetkiseen hintakampanjoihin perustuvaan kilpailuun sisältyy riski vakuutusturvan heikkenemisestä ja pettymyksestä korvaustilanteessa.

– Vakuutusalaa syytetään usein pienestä präntistä eli siitä, että vakuutusten hintojen ja sisältöjen vertailu on vaikeaa. Kritiikki ei ole mielestäni täysin aiheetonta. Erilaisten pelkästään hintaan keskittyvien kampanjoiden riski on, että pahimmillaan kuluttaja ei tiedä, millaista vakuutusturvaa hän on itse asiassa ostanut. Vahingon sattuessa voi käydä ilmi, että alennuksella myydyssä vakuutuksessa onkin ollut oletettua suppeampi turva, Timo Harju kuvaa.

– Tavoitteemme on omalta osaltamme pyrkiä lisäämään alan läpinäkyvyyttä uudella hinnoittelustrategiallamme. Tämä tarkoittaa myös vakuutustuotteiden edelleen kehittämistä niin, että asiakas varmasti tietää, mitä hän meiltä ostaa.

Ifin vakaan hinnan strategia pohjautuu kuluttajien riskien tuntemiseen. Ifillä on laaja aineisto yhtiön kaikkiaan 3,7 miljoonalle asiakkaalle sattuneista vahingoista.

– Tuntemalla asiakkaan riskit pystymme määrittämään kerralla hinnan, jota ei tarvitse jo vuoden päästä muuttaa merkittävästi. Tunnistamiemme riskien avulla olemme kehittäneet hinnoittelua myös entistä yksilöllisemmäksi. Toukokuussa markkinoille tuomissamme uusissa ajoneuvovakuutuksissa hintaan vaikuttavat uusina tekijöinä esimerkiksi ajokilometrien määrä ja se, ajaako autoa vakuutuksenottajan lisäksi nuori kuljettaja, Harju kertoo.

Lisätietoja:
Timo Harju, If, henkilöasiakkaista Suomessa vastaava johtaja, p. 010 514 2237, timo.harju@if.fi
Outi Kärkkäinen, If, viestintäpäällikkö, p. 010 514 1962, outi.karkkainen@if.fi

if.fi/vakaahinta

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.