Seuraa If Vakuutus

If ja FirstVet toivat Suomeen ensimmäisen etäeläinlääkäriklinikan

Lehdistötiedote   •   Huhti 17, 2018 10:15 EEST

If tarjoaa nyt ensimmäisenä Suomessa lemmikkivakuutusasiakkailleen etäeläinlääkäripalvelun, joka tuo eläinlääkärin kotiin videoyhteyden avulla. Etäeläinlääkäri auttaa lemmikin voinnista huolehtivaa omistajaa arvioimalla hoidon tarpeen ja ohjaamalla tarvittaessa jatkohoitoon. Palvelun toteuttaa huhtikuussa Suomen ensimmäisen videoneuvontaan erikoistuneen digitaalisen eläinklinikan avannut FirstVet.

Lemmikkien, erityisesti koirien, määrä Suomessa kasvaa jatkuvasti, ja niiden hyvinvointiin halutaan panostaa yhä enemmän. Suomessa on jo yli 800 000 koiraa ja arviolta miljoona kissaa. Uusi digitaalinen eläinlääkäriklinikka vastaa erityisesti kasvavaan kokemattomien lemmikin omistajien neuvonnan tarpeeseen: eläinlääkäriltä saa videoyhteyden avulla paikasta riippumatta puolueettoman arvion, kotihoito-ohjeet sekä tarvittaessa lähetteen jatkohoitoon.

– Yksi keskeinen kohderyhmä, jota haluamme auttaa, ovat epävarmat ensimmäisen koiranpennun omistajat, jotka miettivät, milloin koira pitää viedä lääkäriin. Useinhan lemmikki sairastuu vielä päivystysaikaan. Moni kissa puolestaan stressaantuu kuljetuksessa, joten tähänkin halusimme tuoda helpotusta, kertoo Ifin eläinlääkäri ja eläinvakuutusten tuotepäällikkö Heidi Elomaa.

– Koska lemmikit ovat yhä enemmän perheenjäseniä, joista halutaan pitää hyvää huolta, etäeläinlääkäripalvelun tarjoaminen yhdessä FirstVetin kanssa on luonteva lisä palveluihimme. Rakennamme Ifissä järjestelmällisesti asiakkaiden arkea helpottavia uusia palveluja kumppanuuksien avulla. Etäklinikka myös tasa-arvoistaa lemmikin omistajia, joiden hoitoonpääsyn helppous vaihtelee paljon asuinpaikan mukaan, kuvaa Elomaa.

Vatsa- ja suolistovaivat yleisin eläinlääkärikäynnin syy

Etäeläinlääkäripalvelu sopii hyvin esimerkiksi lemmikeille tyypillisten oksentelun ja ripulin, iho-oireiden, haavojen ja ontumisten alkuarviointiin. Nämä ovat Ifin vahinkotilastojen mukaan myös yleisimpiä vaivoja, joiden vuoksi eläinlääkärissä käydään.

Etäeläinlääkäriklinikka FirstVetillä työskentelee tällä hetkellä Suomessa kuusi kokenutta eri erikoistumisalueiden eläinlääkäriä. Eläinlääkärin kanssa voi käydä videotapaamisen älypuhelimeen tai tablettiin ladattavan maksuttoman sovelluksen kautta joka päivä kello 9–24.

FirstVet on Pohjoismaiden ensimmäinen etäeläinlääkäriklinikka, joka aloitti toimintansa Ruotsissa syksyllä 2016. Se on kasvattanut nopeasti suosiotaan, ja tähän mennessä klinikka on hoitanut Ruotsissa yli 40 000 eläintä. Myös Ifillä on jo Ruotsista kokemuksia yhteistyöstä FirstVetin kanssa.

– Mielestäni eläimen hyvinvoinnin kannalta on arvokasta, ettei eläintä tarvitse välttämättä kuljettaa klinikalle ensimmäistä hoidon tarpeen arviointia varten. Useimpien eläinten käytös muuttuu eläinlääkärin vastaanotolla, joten mahdollisuus nähdä eläin stressittömänä normaalissa ympäristössään antaa eläinlääkärille usein arvokasta lisätietoa. Ruotsissa noin 80 prosenttia potilaista on pystytty hoitamaan etäneuvonnan ja kotihoito-ohjeiden avulla, kertoo FirstVetin Suomen vastaava eläinlääkäri Maiju Tamminen.

Tarvittaessa etäklinikan eläinlääkärit antavat puolueettomia suosituksia jatkohoitopaikoista tai tekevät suoraan lähetteen.

– Asiakkaalla säilyy aina valinnanvapaus siitä, missä hän haluaa hoidattaa lemmikkiään. Hän saa kuitenkin oikean hoitoonohjauksen eikä esimerkiksi kriittisessä tilanteessa päädy sairaan eläimen kanssa paikkaan, jossa ei ole saatavilla tarvittavaa hoitoa, kuvaa Tamminen.

Lemmikkejä halutaan hoitaa yhä pidemmälle

If tarjoaa koira- ja kissavakuutusasiakkaille yhden maksuttoman hoitokerran FirstVet-etäeläinlääkärissä. Sen jälkeen vakuutus korvaa etäeläinlääkärikäynnit muiden eläinlääkärikäyntien tavoin.

Kaikkiaan noin joka neljäs suomalainen koira on tällä hetkellä vakuutettu. Määrä on kuitenkin yhä matala verrattuna esimerkiksi Ruotsiin, jossa lähes 90 prosentilla koirista on vakuutus.

– Etenkin koirien vakuuttaminen on kasvussa, sillä niiden sairauksia ja tapaturmia halutaan hoitaa aiempaa pidemmälle esimerkiksi leikkausten, sairaalahoidon ja erilaisten kuntouttavien hoitojen avulla. Kissoja vakuutetaan Suomessa edelleen melko vähän, vaikka kissojen eläinlääkärikulut ovat lähes yhtä kalliita kuin koirien, kertoo Heidi Elomaa.

Lisätietoja:
Heidi Elomaa, If, eläinlääkäri, eläinvakuutusten tuotepäällikkö, p. 010 514 2618, heidi.elomaa@if.fi
Maiju Tamminen, FirstVet, vastaava eläinlääkäri, p. 040 571 1702, maiju@firstvet.fi
Etäeläinlääkäri tuo avun suoraan kotiin

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.