Seuraa If Vakuutus

If paljastaa, miten suomalaiset kolaroivat

Lehdistötiedote   •   Kesä 23, 2015 10:00 EEST

If on julkistanut koko Suomea koskevaa autovahinkodataa. Se perustuu vakuutusyhtiön tilastoihin erityyppisistä vahingoista ja osoittaa, miten muun muassa kuskin ja auton ikä sekä viikonpäivä vaikuttavat vahingon todennäköisyyteen. Myös Suomen suurimpien kaupunkien autovahinkotilastot on avattu Ifin nettisivuilta löytyvässä datassa.

Ifin vahinkodata kattaa henkilöautojen liikenne- ja kaskovahingot vuosilta 2012–2014. Tilastosta näkee, miten eri tekijät vaikuttavat vahinkojen todennäköisyyteen.

”Vakuutusten hinnoittelu on aihe, joka tuntuu olevan jatkuvasti esillä ja aiheuttaa helposti hämmennystä ja väärinkäsityksiä. Halusimme kertoa avoimesti ja selkeästi, paljonko autovahinkojen osalta peltiä rytisee, mitä se oikeasti voi ilman kaskovakuutusta maksaa ja mitkä tekijät vaikuttavat vakuutusten hinnan muodostumiseen. Mitä suurempi riski, sitä korkeampi vakuutushinta”, Ifin ajoneuvovakuutusten johtaja Mikko Pöyhönen kertoo.

”Autot eivät aja kolareita vaan kuskit. Omaa ajokäyttäytymistä voi olla mielenkiintoista tarkastella julkistamaamme dataan peilaten ja miettiä, mihin kohtaan kuskina eri käyrillä sijoittuu”, Pöyhönen jatkaa.

Tutustu dataan: https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/vakuutuksemme/autovakuutus/pages/autovahinkotilasto.aspx

Lue lisää Ifin ajoneuvovakuutuksista.


Lisätietoja:
Jari Lammela, If, analyytikko, p. 050 424 1216, jari.lammela@if.fi
Riikka Rytilahti, If, tiedottaja, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.