Seuraa If Vakuutus

If tutki: neljä viidestä haluaisi hankkia liikennevakuutuksen auton sähköisen rekisteröinnin yhteydessä

Lehdistötiedote   •   Marras 10, 2015 07:45 EET

Liikennevakuutuksen ostaminen auton rekisteröinnin yhteydessä houkuttelee suomalaisia.

Ifin teettämän tutkimuksen* mukaan ajoneuvon rekisteröinti liikennevakuutuksen ostamisen yhteydessä herättää hieman enemmän kiinnostusta kuin erillinen sähköisen rekisteröinnin tekeminen: 80 % vastaajista pitää tätä kiinnostavana.

– Tutkimuksemme perusteella ihmiset haluavat hoitaa yhdellä kerralla nopeasti ja helposti sekä ajoneuvon rekisteröinnin että liikennevakuutuksen oston. Netissä homma hoituu ilman odotusaikoja vaikka omalta kotisohvalta tai sopivalla hetkellä älypuhelimella, Ifin ajoneuvovakuutusten johtaja Mikko Pöyhönen tiivistää.

Sähköinen ajoneuvorekisteröinti tulee mahdolliseksi 16. marraskuuta 2015. Ajoneuvon rekisteröinti-ilmoituksen voi tehdä Trafin nettisivujen lisäksi myös Ifin nettisivuilla tai puhelimitse Ifin asiakaspalvelussa. Rekisteröinti hoituu myös jatkossa Ifin konttorilla, autoliikkeessä tai katsastusasemalla.

Sähköinen rekisteröinti on nopeaa ja vaivatonta

Ifin kyselytutkimuksen * mukaan suomalaiset käyttävät auton rekisteröinnin hoitamiseen katsastusasemalla matka-aikoineen keskimäärin 55 minuuttia. Joka neljäs arvioi aikaa menneen matkoineen vain 15 minuuttia ja 24 % vastaajista arvioi ajaksi 30 minuuttia. 14 %:lla vastaajista aikaa oli kulunut tunti ja yhtä suurella joukolla oli mennyt enintään 2 tuntia.

Sähköinen asiointi on sen nopeuden lisäksi ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta: ajoneuvon omistaja- ja käyttötiedot siirtyvät sähköisesti, eikä erillistä käyntiä katsastuskonttorilla tarvita. Lisäksi rekisteröinnin hinta on asiakkaalle halvempi sähköisessä palvelussa.

* Ifin teettämä kyselytutkimus toteutettiin elokuussa 2015 JM Tiedon toimesta. Tutkimukseen haastateltiin yhteensä 200 suomalaista, jotka ovat rekisteröineet käytetyn auton katsastusasemalla kolmen kuukauden sisällä kyselyyn vastaamisesta.

Tietoa ajoneuvon sähköisestä rekisteröinnistä Ifin ja Trafin nettisivuilla

Lisätietoja:
Mikko Pöyhönen, If, ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja, p. 050 329 4145, mikko.poyhonen@if.fi

If somessa
Facebookissa
Instagramissa
Twitterissä
YouTubessa
Pientä pränttiä -blogissa

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.