Seuraa If Vakuutus

Ifille vahva alkuvuosi Suomessa

Lehdistötiedote   •   Elo 08, 2018 10:03 EEST

 • Ifin tekninen tulos Suomessa vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla oli 42 miljoonaa euroa (11 miljoonaa euroa tammi-kesäkuussa 2017).
 • Ifin asiakasmäärä jatkoi alkuvuoden aikana kasvua.
 • Alkuvuoden painopisteenä Ifissä on edelleen ollut asiointia helpottavien digitaalisten palvelujen kehittäminen. Uudet palvelut näkyvät parantuneena asiakastyytyväisyytenä.

Ifin tulos Suomessa vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla oli hyvä: tekninen tulos oli tammi-kesäkuussa 42 miljoonaa euroa (11 miljoonaa euroa tammi-kesäkuussa 2017) ja yhdistetty kulusuhde oli 90,8 prosenttia (97,8). Ifin asiakasmäärä Suomessa kasvoi ja oli kesäkuun lopussa kaikkiaan 975 000 (946 000). If jatkoi kasvuaan erityisesti henkilöasiakkaiden vakuutuksissa. Runsasluminen talvi aiheutti kuitenkin keskimääräistä enemmän ajoneuvovahinkoja henkilöasiakkaille.

– Ifin henkilöasiakkaiden määrä on kasvanut koko alkuvuoden ajan, mikä kertoo siitä, että uudet vakuutukset, kuten vuoden alussa uusittu lapsivakuutus, sekä panostukset digitaalisiin palveluihin, on otettu markkinoilla innostuneesti vastaan. Myös asiakastyytyväisyytemme on edelleen selvästi parantunut verrattuna viime vuoteen. Sama kehitys näkyy ilahduttavasti yritysasiakkaissa, jotka arvostavat uusia asiointia helpottavia palveluja sekä erityisesti suuryritysten kohdalla myös Ifin pitkäjänteistä yhteistyötä ja pohjoismaista asiantuntijaverkostoa riskienhallinnan kehittämisessä, kertoo Ifin henkilöasiakkaista vastaava Suomen maajohtaja Timo Harju.

– Vuosi sitten tekemämme hinnoittelun muutos, jossa siirryimme vakaaseen hintaan ja luovuimme lopullisesti määräaikaisista alennuskampanjoista sekä henkilö- että yritysasiakkaille, on lisäksi parantanut asiakaspysyvyyttä. Vakuutusalaa syytetään välillä uusien asiakkaiden kalastelusta vanhojen kustannuksella, ja aikaisemmin mekin saimme olemassa olevilta asiakkailta palautetta uusille asiakkaille suunnatuista alennuskampanjoista. Nyt moni asiakas on yllättynyt positiivisesti, kun ensimmäisen vuoden jälkeen vakuutusmaksu pysyy vakaana tai jopa laskee nousemisen sijaan.

Koko If-konsernin tulos ennen veroja tammi-kesäkuussa 2018 oli 415 miljoonaa euroa (401 miljoonaa euroa). Yhdistetty kulusuhde oli 85,8 prosenttia (86,5). Ifin asiakasmäärä kasvoi myös muissa Pohjoismaissa.

If jatkaa panostuksia digitaalisiin palveluihin

Ifissä on alkuvuoden aikana jatkettu viime vuonna lanseeratun If Terveys -palvelukokonaisuuden laajentamista. Elokuun aikana If tuo markkinoille yritysasiakkaita ja heidän työntekijöitään helpottavan uudenlaisen palvelumallin terveydenhoitoon ja -vakuuttamiseen.

– Rakennamme jatkuvasti asiakkaidemme arkea helpottavia uusia palveluja yli toimialarajojen hyvien kumppanuuksien avulla. Etälääkäripalveluiden kysyntä kasvaa tällä hetkellä nopeasti ja haluamme kirittää terveyspalvelutuottajia aidosti kehittämään asiakasta hyödyttäviä digitaalisia palveluja ja toimintamalleja. Toimme keväällä ensimmäisenä Suomessa etäklinikan myös eläinvakuutusasiakkaidemme saataville, kertoo Timo Harju.

Loppuvuoden 2018 aikana If panostaa edelleen voimakkaasti digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Tavoitteena on robotiikan ja keinoälyn hyödyntäminen yhä vahvemmin asiakkaiden auttamisessa. Automatisoidun korvauskäsittelyn ansiosta esimerkiksi nopeimmat korvauspäätökset syntyvät nyt jo 1,3 sekunnissa.

– Asioinnin helppous on tutkitusti keskeisin kriteeri vakuutusta valittaessa, eivätkä etenkään henkilöasiakkaat halua tyypillisesti olla vakuutusyhtiön kanssa tekemisessä juurikaan enempää, kuin on pakko. Kaikessa kehitystyössä ja tekemisessä meitä Ifissä ohjaa tavoite tehdä asioinnista kanssamme mahdollisimman sujuvaa ja helppoa. Tavoiteasemamme on olla markkinoilla se epäkimurantti vakuutusyhtiö, Harju kuvaa.

Ifin avainluvut tammi-kesäkuu 2018

If Suomi

 • Ifin tekninen tulos Suomessa 42 miljoonaa euroa (11 miljoonaa euroa tammi-kesäkuussa 2017).
 • Yhdistetty kulusuhde 90,8 prosenttia (97,8 prosenttia)
 • Asiakkaiden määrä 975 000 (946 000)
 • Vakuutusmaksutulo, brutto 650 miljoonaa euroa (675 miljoonaa euroa)
 • Korvauskulut, netto 311 miljoonaa euroa (363 miljoonaa euroa).

If-konserni

If on Pohjoismaiden suurin vahinkovakuutusyhtiö, joka toimii Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan lisäksi kaikissa Baltian maissa.

 • Tulos ennen veroja 415 miljoonaa euroa (401 miljoonaa euroa tammi-kesäkuussa 2017)
 • Yhdistetty kulusuhde 85,8 prosenttia (86,5 prosenttia)
 • Tekninen tulos 306 miljoonaa euroa (294 miljoonaa euroa).

If kuuluu Sampo-konserniin. Euromääräiset luvut on esitetty siinä muodossa, kuin Sampo esittää ne puolivuosikatsauksessaan. Lisää tietoa koko Ifin tuloksesta löytyy Sammon puolivuosikatsauksesta.


Lisätietoja:

Timo Harju, henkilöasiakkaista vastaava Suomen maajohtaja, If, p. 010 514 2237, timo.harju@if.fi

Outi Kärkkäinen, viestintäpäällikkö, If, p. 010 514 1962, outi.karkkainen@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.