Seuraa If Vakuutus

Ifin ja Weekdayn heijastavat asusteet haastavat erottautumaan

Lehdistötiedote   •   Marras 01, 2016 07:38 EET

Pohjoismaiden suurin vakuutusyhtiö ja ruotsalainen muotibrändi yhdistivät voimansa liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Tuloksena on heijastavista asusteista koostuva mallisto, jonka tarkoituksena on kannustaa nuoria aikuisia näkymään liikenteessä pimeään vuodenaikaan.

Kaikki tietävät heijastimen hyödyt, mutta silti vain joka toinen suomalainen käyttää heijastinta säännöllisesti pimeään vuodenaikaan. Erityisen usein heijastin puuttuu nuorilta aikuisilta, Ifin teettämästä kyselytutkimuksesta* ilmenee.

If ja Weekday tuovat markkinoille heijastavien asusteiden malliston, jonka tarkoituksena on kannustaa nuoria aikuisia käyttämään heijastimia uudella tavalla. Mallisto koostuu neljästä laukusta, lippiksestä ja kaulapannasta, jotka toimivat perinteisten heijastimien tapaan.

– Haluamme muuttaa erityisesti nuorten kaupunkilaisten asenteita heijastimia kohtaan. Weekdayn suunnittelemat asusteet osoittavat, että heijastimet eivät ole pakollinen paha, vaan ne voivat olla osa harkittua tyyliä, Ifin markkinointijohtaja Tuula Sirén sanoo.

Heijastimien käytössä on ikäkohtaisia eroja. Siinä missä 18–34-vuotiaista ainoastaan joka kolmas käyttää heijastinta pimeällä säännöllisesti, yli 55-vuotiaista joka toinen on heijastimen säännöllinen käyttäjä. 

Noin puolet naisista käyttää säännöllisesti heijastinta, miehistä alle kolmasosa. Pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla heijastimia käytetään vähemmän kuin muualla Suomessa.

– Weekday on tehnyt pitkään työtä muodin, ihmisten ja sosiaalisen vastuun parissa. Yhteistyöllämme Ifin kanssa haluamme osoittaa, että muoti voi auttaa parantamaan liikenneturvallisuutta. Toivomme, että saamme yhdessä aikaan merkittäviä tuloksia, Weekdayn markkinointipäällikkö Liselott Olovzon sanoo.

Heijastavat asusteet ovat tilattavissa Weekdayn verkkokaupasta 1. marraskuuta alkaen. Tuotteisiin voi tutustua Ifin verkkosivuilla osoitteessa if.fi/weekday. Tuotteiden hinnat vaihtelevat 10 ja 55 euron välillä. Asusteissa käytetty heijastava materiaali täyttää heijastavuusteholtaan EU-standardit.


* Sähköiseen kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1005 yli 18-vuotiasta suomalaista syyskuussa 2016. Ifin teettämän kyselyn toteutti YouGov Finland.


Lisätietoja:
Mari Huotari, viestintäpäällikkö, If, p. 050 424 0067, mari.huotari@if.fi
if.fi/weekday, #ifxweekday
Näin testaat, toimiiko heijastimesi 

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.