Seuraa If Vakuutus

Isät listasivat parhaat asiat vanhemmuudessa

Lehdistötiedote   •   Marras 10, 2016 09:50 EET

Oman lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen on suomalaisisien mielestä parasta vanhemmuudessa. Haastavinta on puolestaan oman ajan löytäminen. If nostaa esiin isien ajatuksia vanhemmuudesta isänpäivän kunniaksi.

Suomalaisisät ovat kohtuullisen tyytyväisiä elämäänsä, Ifin teettämästä kyselytutkimuksesta käy ilmi. He antavat onnellisuudelleen keskimäärin arvosanan 8,1, ja he kokevat työn ja vapaa-ajan olevan suhteellisen hyvin tasapainossa.

Vanhemmuuden parhaiksi puoliksi isät listaavat lapsen kasvun ja kehityksen seuraamisen, lapsen kanssa touhuamisen sekä lapsen kasvattamisen. Suurimmat haasteet liittyvät oman ajan löytämiseen, riittävään uneen ja parisuhteen ylläpitoon.

Sukupuolten väliltä löytyy jonkin verran eroja vanhemmuuden hyvien ja huonojen puolien suhteen. Siinä missä miehet kipuilevat naisia useammin elämän aikatauluttamisen kanssa, naiset pitävät selvästi miehiä useammin haasteina riittämättömyyden tunnetta sekä kotitöiden jakamista.

Kyselyn mukaan kolme neljästä perheestä on ottanut lapselleen vakuutuksen. Puolet perheistä on ottanut vakuutuksen jo raskausaikana ja neljäsosa myöhemmin. Neljäsosa perheistä ei ole ottanut lapselle vakuutusta.

Ifin teettämään kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 506 alle 6-vuotiaan lapsen vanhempaa huhtikuussa 2016. Vastaajien joukossa oli 250 isää. Sähköisen kyselytutkimuksen toteutti Ifin toimeksiannosta YouGov Finland.

Isien mielestä 10 parasta asiaa vanhemmuudessa:

1. Lapsen kasvun ja kehityksen näkeminen

2. Lapsen kanssa puuhastelu

3. Lapsen kasvattaminen

4. Uuden oppiminen lapsen kautta

5. Lapsen tuoma elämänmuutos

6. Vastuu

7. Itsetuntemuksen parantuminen

8. Arjen rytmin parantuminen

9. Itsetunnon vahvistuminen

10. Lähentyminen puolisoon


Lisätietoja:
Mari Huotari, viestintäpäällikkö, If, puh. 050 424 0067. mari.huotari@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.