Seuraa If Vakuutus

Joulu voi olla koiralle(kin) stressaavaa aikaa – hyvä valmistautuminen avittaa niin lemmikkiä kuin omistajaakin

Lehdistötiedote   •   Joulu 20, 2018 08:00 EET

Joulun pyhät ovat jo nurkan takana ja moni koiran omistaja pohtii viimeistään näinä päivinä, miten joulunvietto nelijalkaisen perheenjäsenen kanssa tänä vuonna lutviutuu.

Hyvä valmistautuminen ja koiran tarpeiden huomioiminen varmistaa joulurauhan. Jos ongelmia kuitenkin tulee, voi etäeläinlääkäri auttaa lemmikin voinnista huolestunutta omistajaa arvioimalla hoidon tarpeen ja ohjaamalla tarvittaessa jatkohoitoon.

If tarjoaa lemmikkivakuutusasiakkailleen etäeläinlääkäripalvelun, jonka toteuttaa Suomen ensimmäisen videoneuvontaan erikoistuneen digitaalisen eläinklinikan huhtikuussa avannut FirstVet.

Koirat viettävät tietysti joulua yhtä monin muodoin kuin omistajansakin. Ifin eläinlääkäri ja eläinvakuutusten tuotepäällikkö Heidi Elomaa listasi yleisimmät joulunviettotavat ja koiran näkökulmasta huomioon otettavat asiat.

1) Joulu kotioloissa

  • Ethän anna koiralle jouluherkkuja samaan tahtiin kuin niitä mahdollisesti itse nautit; koiran ruoansulatuselimistö kestää huonosti rasvaa ja sokeria, eikä koirille tarkoitettuja herkkujakaan kannata antaa juuri normaalia enempää.
  • Koiran ulkoilurutiineista kannattaa pitää kiinni: vaikka ulkoilusää olisi mitä mainioin, ei koiran, joka on tottunut vain pikaisesti piipahtamaan korttelikierroksella kannata lenkkeillä kilometrikaupalla, ettei lihasjumi uhkaa. Riskiryhmässä ovat erityisesti pennut, sekä vanhat tai sairaat koirat. Toisaalta aktiiviseen ulkoiluun tottunut koira tarvitsee lenkitystä joulukiireiden ja -juhlinnan keskelläkin.

2) Joulu kyläpaikasta toiseen sukkuloiden

  • Mieti, viihtyykö koira vaihtuvissa ympäristöissä ja jouluhulinassa. Jos se ei siihen ole arkena tottunut, niin luultavasti ei viihdy.
  • Ethän kuitenkaan jätä koiraa ainakaan pitkäksi aikaa odottamaan yksin autoon, varsinkaan jos keli ja ulkolämpötila ovat kovin talviset.
  • Ethän myöskään venytä koiran yksinoloaikaa kotona kovin paljoa normaalia arkea pidemmäksi, jos päätät lähteä kyläreissulle ilman lemmikkiä.

3) Joulu reissussa

  • Mieti, mikä on keli kohteessa – esimerkiksi Lappiin on varmasti syytä pakata lämmintä mukaan koirallekin.
  • Ota koiralle mukaan riittävästi tuttua ruokaa ja tarvittavat lääkkeet.
  • Muista pitkällä automatkalla tauottaa säännöllisesti ja päästää myös koira jaloittelemaan välillä.

4) Perhe joulureissussa, koira hoitopaikassa

  • Pakkaa koiralle mukaan kaikki tarvittava: tuttu ruoka, lääkkeet, ulkoiluvarusteet eri keleihin jne.

Etäeläinlääkäri palvelee joulun pyhinäkin ja sopii hyvin esimerkiksi lemmikeille tyypillisten oksentelun ja ripulin, iho-oireiden, haavojen ja ontumisten alkuarviointiin. Nämä ovat Ifin vahinkotilastojen mukaan myös yleisimpiä vaivoja, joiden vuoksi eläinlääkärissä käydään.

Lisätietoja:Heidi Elomaa, If, eläinlääkäri, eläinvakuutusten tuotepäällikkö, p. 010 514 2618, heidi.elomaa@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.