Seuraa If Vakuutus

Kesytä tuli joulutunnelman luojaksi

Lehdistötiedote   •   Joulu 19, 2011 09:00 EET

Kynttilät, ulkotulet ja jouluvalot kuuluvat olennaisesti jouluun. Pienillä teoilla varmistat, että tuli ja koristevalot eivät muutu tunnelman luojista kotisi käristäjiksi.

Suomalaiskodeissa syttyy joka päivä noin kymmenen tulipaloa. Läheltä piti -tilanteiden määrä on moninkertainen. Joulun aikaan erityisesti vartioimatta jätetyt kynttilät ja ulkoroihut sekä rikkonaiset koristevalot lisäävät tulipalojen riskiä. Esimerkiksi tuuli saattaa tehdä temput folioastiassa oleville ulkotulille, jotka keventyvät palaessaan.

- Tuuli voi kuljettaa ulkotulen seinän viereen tai pihakalusteiden alle, josta tuli jatkaa matkaansa helposti rakennukseen. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että ulkotulien ja kynttilöiden tulipaloriskiä voi vähentää helposti pienin teoin, vakuutusjohtaja Veli-Pekka Kemppinen Ifistä muistuttaa.

Näin nautit tulesta ja jouluvaloista turvallisesti:

- Polta kynttilöitä aina palamattomalla alustalla. Älä jätä kynttilää ilman valvontaa, ja sijoita palavat kynttilät lemmikkien ja lasten ulottamattomiin.

- Asettele tuikut palamaan vähintään viiden sentin välein. Liian tiheään asetellut tuikut saattavat leimahtaa hurjan näköiseksi allaspaloksi, jos tuikkujen steariini syttyy palamaan. Allaspaloa ei saa sammuttaa vedellä vaan tukahduttamalla tai neste-/jauhesammuttimella.

- Ulkotulet vaativat alustan, joka ei keikkaa tai lähde tuulen mukaan. Kaupoissa on myytävänä ulkotulialustoja, jotka pysyvät tukevasti paikoillaan.

- Ulkotulia ei ole tarkoitettu parvekkeella poltettavaksi. Parvekkeella syttyy keittiön ja saunan jälkeen eniten tulipaloja. Polta siis parvekkeella tavallista kynttilää tukevan lyhdyn sisällä.

- Takkatuli lämmittää varpaita ja mieltä, mutta tuhka voi polttaa. Takan tai kiukaan kuuma tuhka jäähtyy palamattomassa ja kannellisessa astiassa kaukana rakennuksista. Huolehdi tulisijojen nuohoamisesta kerran vuodessa.

- Jos koristevalot eivät toimi kuten pitäisi, hanki uudet. Katso myös lista vaarallisista jouluvaloista osoitteessa http://www.turvallistajuhlaa.info/testatut-tuotteet/jouluvalot/. Kolme neljästä kodin tulipalosta liittyy sähkölaitteisiin.

- Tulipalo on aina helpompi ehkäistä kuin sammuttaa. Varmista, että sammutuspeite ja käsisammutin ovat lähellä. Joulusiivouksen yhteydessä on hyvä testata palovaroittimien toiminta. Kymmenen vuotta vanha palovaroitin kannattaa vaihtaa uuteen, koska vanha varoitin ei välttämättä enää jaksa reagoida savuun.


Lisätietoja:
Mari Hätinen, tiedottaja, If Vahinkovakuutusyhtiö, p. 050 424 0067, mari.hatinen@if.fi
www.if.fi

If on johtava vahinkovakuuttaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. 6 400 työntekijää tarjoaa korkealaatuisia vakuutustuotteita ja -palveluita 3,6 miljoonalle henkilö- ja yritysasiakkaalle. Vahinkovakuutusten asiantuntijana If on mukana myös ennaltaehkäisemässä vahinkoja ja onnettomuuksia. Tavoitteena on parantaa asiakkaitten ja samalla koko yhteiskunnan turvallisuutta. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.