Seuraa If Vakuutus

Kysely: Suomalaisilla on vahva luottamus nastarenkaisiin

Lehdistötiedote   •   Marras 03, 2016 08:38 EET

Suomalaiset ovat nastakansaa, Ifin tekemästä kyselystä selviää. Autoilijoista 85 prosenttia valitsee talveksi nastarenkaat siinä missä 15 prosenttia luottaa kitkoihin. Puolella on käytössään alle kaksi vuotta vanhat renkaat, mutta joka kymmenes ajaa vähintään viisi vuotta vanhoilla renkailla.

Talviset säät hoputtavat lähipäivinä viimeisetkin autoilijat talvirenkaiden vaihtoon. Vakuutusyhtiö Ifin kyselyn mukaan 85 prosenttia suomalaisautoilijoista vaihtaa autoonsa nastarenkaat, kun 15 prosenttia suosii kitkarenkaita. Kitkarenkaiden käyttö on suosituinta Uudellamaalla, jossa kitkoilla ajelee yli 20 prosenttia kuskeista. Tiedot perustuvat Ifin talvirengaskyselyyn, johon on vastannut 49 000 suomalaista lokakuusta lähtien.


Pääkaupunkiseudulla ammattilaiset vaihtavat renkaat

Tyypillisesti suomalaiset vaihtavat renkaat itse, mutta myös ulkopuolisten apuun luotetaan, etenkin kaupunkiseuduilla. Joka toinen vaihtaa renkaat itse, joka neljäs ostaa renkaiden vaihdon palveluna ja joka viides pyytää apua muilta. Erityisen usein renkaidenvaihtopalveluita käytetään Uudellamaalla, jossa joka kolmas vaihdattaa renkaat ammattilaisilla.


Kovettuneet renkaat ovat vaaralliset

Kyselyn mukaan joka kymmenes suomalainen ajaa vähintään viisi vuotta vanhoilla renkailla. Moni ei tiedä, että talvirenkaiden turvallisuuteen vaikuttavat riittävän urasyvyyden ja nastojen määrän lisäksi renkaiden ikä. Renkaiden kumiseos kovettuu iän myötä, ja samalla renkaiden pito heikkenee. Renkaiden käyttöiäksi suositellaan enintään kuutta vuotta valmistumisajankohdasta.


Lisätietoja:
Mari Huotari, viestintäpäällikkö, If, puh. 050 424 0067
Näin säilytät renkaita oikein

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.