Seuraa If Vakuutus

Kysely: vain harva suomalainen käyttää suojalaseja uutenavuotena

Lehdistötiedote   •   Joulu 29, 2016 07:35 EET

Ifin teettämän kyselytutkimuksen mukaan ani harva suomalainen pistää suojalasit nenälleen uudenvuoden raketteja ampuessa. Suojalasit voivat parhaimmassa tapauksessa pelastaa uudenvuoden juhlijan näön.

Kuusi kymmenestä suomalaisesta ei käytä koskaan suojalaseja ilotulitteita ampuessaan tai katsoessaan. Kolme kymmenestä käyttää suojalaseja joskus, ja harvempi kuin yksi kymmenestä käyttää suojalaseja aina ilotulitteita ampuessaan tai katsoessaan*. Kyselytutkimuksen tulokset ovat Ifin korvausasiantuntijan mielestä karua luettavaa.

– Ilotulitteiden kanssa ei voi koskaan tietää etukäteen, jääkö käteen mustapekka. Vaikka suurin osa ilotulitteista toimii kuten pitääkin, joukossa saattaa aina olla yllättävään suuntaan ampaisevia raketteja. Siksi niin rakettien ampujien kuin katsojienkin kannattaa ehdottomasti käyttää suojalaseja, Ifin korvausasiantuntija Anne Koivisto kertoo.

Suojalasit ovat lain mukaan pakolliset ilotulitteiden ampujille ja erittäin suositeltavat myös katsojille. Suojalasit suojaavat silmiä kurittomien rakettien lisäksi kipinöiltä ja roiskeilta.

Tapaturmavakuutus ja sairauskuluvakuutus korvaavat esimerkiksi lääkärikuluja, jos uudenvuoden sähikäiset aiheuttavat harmia juhlijalle.

* Tiedot selviävät vakuutusyhtiö Ifin teettämästä kyselytutkimuksesta, johon osallistui 1000 täysi-ikäistä suomalaista joulukuussa 2016. Vastaajista 890 kertoi ampuvansa tai katselevansa uutenavuotena ilotulitteita ulkosalla. Kyselyn toteutti YouGov Finland.


Viisi vinkkiä ilotulitteiden ampumiseen

1. Noudata ilotulitteen käyttöohjeita ja käytä suojalaseja aina, kun käsittelet raketteja.

2. Älä anna ilotulitteita lasten tai nuorten käsiin.

3. Älä koskaan sytytä ilotulitetta kädessä. Käytä rakettitelinettä, joita voi hankkia ilotulitteiden myyntipisteistä. Pidä riittävä etäisyys raketteihin, jotka ovat syttyneet ja lähdössä kohti taivasta.

4. Vältä ihmistungosta varsinkin, jos huomaat, että tyhmyys on tiivistynyt joukossa alkoholin vuoksi ja ilotulitteita käsitellään varomattomasti. Tällöin myös sivulliset ovat vaarassa.

5. Polta sädetikut ulkona, äläkä laske juuri palanutta tikkua syttyvälle alustalle.


Lisätietoja:
Heidi Ristilä, tiedottaja, If, p. 050 424 1662, heidi.ristila@if.fi 

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.