Seuraa If Vakuutus

Laskettelu ja luistelu ovat talvilajien vahinkotilastojen kärjessä talvisin

Lehdistötiedote   •   Tammi 22, 2015 08:00 EET

Talvilajien kestosuosikeissa loukkaannutaan eniten. Omaa taitotasoa on kuunneltava luistinradalla ja rinteessä, jotta pysyy pystyssä ja välttyy esimerkiksi vaikeilta päävammoilta.

Laskettelussa ja luistelussa tapahtuu eniten vahinkoja, kun talvilajien vahinkotilastoja verrataan keskenään. Luistellessa syntyneet vahingot ovat enimmäkseen murtumia ja aivotärähdyksiä. Kypärää on siis hyvä käyttää myös luistellessa.

– Lasketellessa ja lautaillessa sattuneista vahingoista yleisimpiä ovat erilaiset kolahdukset, murtumat ja sijoiltaan menot. Rinteessä kannattaa aina käyttää kypärää ja laskea sellaisia rinteitä, joiden vaikeustaso vastaa omia taitoja, henkilövahinkojen korvausasiantuntija Anne Koivisto kertoo.

Vakuutus ei ole voimassa, kun lasketellaan merkittyjen rinteiden ja reittien ulkopuolella. Myös nopeus-, syöksy- ja freestylelasketteluun ei ole mahdollista saada vakuutusturvaa edes lisämaksusta.

– Vakuutusturva ei ole voimassa ilman lisämaksua, jos kyseessä on kilpaurheilu, sitä varten harjoittelu tai urheilulaji, joka on erikseen nimetty urheilurajoituksen piiriin kuuluvaksi, kertoo henkilövakuutusten johtaja Riitta-Liisa Salonen Ifistä.

– Urheilurajoituksen piiriin kuuluvien lajien kohdalla vakuutusturva ei ole voimassa myöskään kokeiltaessa lajia. Kokeilu tarkoittaa lajin kertaluontoista testausta esimerkiksi vain kokeillakseen, sopiiko laji itselle, muistuttaa Salonen.

Viisi vinkkiä laskettelurinteeseen

1. Tarkista, kattaako vakuutuksesi lajin.

2. Tarkista varusteiden kunto

3. Verryttele ennen rinteeseen menoa.

4. Käytä suojavarusteita.

5. Älä laske taitoihisi nähden liian vaativissa rinteissä

5. Älä ryystä rinteessä ja ladulla liikaa minttukaakaota. Humalassa yliarvioit kykysi, ja tasapainoaistisi ei ole parhaimmillaan.

Lisätietoja:
Riitta-Liisa Salonen, henkilövakuutusten johtaja, If, p. 050 590 9402, riitta-liisa.salonen@if.fi
Anne Koivisto, henkilövahinkojen korvausasiantuntija, If, p. 050 364 3626, anne.koivisto@if.fi
Riikka Rytilahti, tiedottaja, If, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi

If somessa
Facebookissa
Twitterissä
YouTubessa
Pientä pränttiä -blogissa

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.