Seuraa If Vakuutus

Liikennevakuutusten bonukset kasaantuvat yli kuusikymppisille

Lehdistötiedote   •   Touko 16, 2014 09:49 EEST

Yli 60-vuotiaista autoilijoista selvästi suurin osa on kerännyt täyden bonuksen liikennevakuutukseensa. Korkeaa bonusta selittää ajokokemuksen lisäksi ajotapa. Jo yli kolmekymppisillä olisi ajokokemuksensa puolesta usein mahdollisuudet täyteen bonukseen. 

Yli kuusikymppisillä on korkeimmat bonukset liikennevakuutuksissaan, Ifin tilastot osoittavat. Yli 60-vuotiaista kuljettajista kahdeksan kymmenestä on kerryttänyt liikennevakuutukseensa täyden 70 prosentin bonuksen, kun kaikista kuljettajista 70 prosentin bonuksen on saavuttanut joka toinen. Matalimmat bonukset löytyvät nuorimmilta autoilijoilta. 

Liikennevakuutukseen kertyy bonusta vahingottomista vuosista. Nollasta 70 prosentin bonukseen pääseminen vie vähintään 13 vuotta, mikä osin selittää bonusten kerääntymisen ikääntyneemmille. Kuitenkin jo yli kolmekymppisillä olisi ajokokemuksensa puolesta usein mahdollisuudet täyteen bonukseen. 

- Bonuksen kertymistä selittää tyypillisesti pitkän ajokokemuksen lisäksi huolellisuus liikenteessä. Kun pitkään vahingoitta ajaneelle sattuu vahinko, kolaria selittävät usein ympäristötekijät. Yksittäinen kolari ei vaikuta huolellisen kuskin kolarointialttiuteen jatkossa, ajoneuvovakuutusten johtaja Mikko Pöyhönen Ifistä kertoo.    

If antaa liikennevakuutukseen lisäbonuksen niille, jotka ovat ajaneet 70 prosentin bonuksella neljä vuotta. Kun lisäbonus on saavutettu, yksi vahinko ei laske bonusta.

Suomen teillä sattuu keskimäärin noin 290 liikennevahinkoa päivässä*. Lisäbonukseen oikeutetuille kuljettajille sattuu vahinkoja 40 prosenttia muita harvemmin**.

Kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille on hankittava liikennevakuutus. Se korvaa muille ja itselle liikenteessä aiheutuvia henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen ajoneuvon vaurioita.  


* Lähde: Liikennevakuutuskeskus: Vakuutusyhtiöiden liikennevahinkotilasto 2012. 
** Lähde: Ifin vahinkotilastot


Lisätiedot ja yhteydet:
Mari Hätinen, tiedottaja, If, p. 050 424 0067, mari.hatinen@if.fi


If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.