Seuraa If Vakuutus

Liukas keli näkyy piikkinä tapaturmien määrässä

Lehdistötiedote   •   Tammi 08, 2016 07:30 EET

Lauhan alkutalven jälkeen jäisellä tai tasaiseksi auratulla kadulla kävely voi vaatia aluksi hieman totuttelua.

Lämpötilan vaihtelu ja hiekoittamattomat jalkakäytävät saavat aikaan haastavat olosuhteet talvikeliin tottumattomille nyt, kun ensimmäiset pakkaset paukkuvat Etelä-Suomea myöten.

– Ohuen lumikerroksen alla oleva jää on todella petollista ja aiheuttaa vuosittain liukastumisesta johtuvia tapaturmia ja vammoja, esimerkiksi rannemurtumia, Ifin henkilökorvausten asiantuntija Anne Koivisto toteaa.

Lisää pitoa kenkiin

Nastakengät tai liukuesteet ovat hyviä apuvälineitä varmistamaan riittävä pito ja tuntuma katuun liukkailla keleillä.

– On hyvä yrittää liikkua mahdollisimman varovaisesti, kun ulkona on liukasta. Kannattaa varata riittävästi aikaa esimerkiksi töihin lähtemiseen, jotta kiireessä ei tarvitse juosta ulkona askeltakaan. Jalat lipsuvat alta yllättävän nopeasti ja ennalta-arvaamatta, Koivisto muistuttaa.

Liukastumisista aiheutuneet tapaturmat ovat jokatalvinen ilmiö, eikä ikäviä ranteiden-, nilkkojen- ja muiden raajojen murtumia pysty täysin välttämään.

– Vammat vaativat yleensä kipsausta, nilkkatukia ja joskus jopa leikkauksia. Lisäksi jäiseen katuun kaatuessa voi seurauksena olla aivotärähdys tai jopa vaikea aivovamma. Talvella tarvitaan siis tavallista enemmän malttia liikkumiseen. Kiireessä liukastuu helposti, Koivisto lisää.

Lisätietoja:
Anne Koivisto, henkilökorvausten asiantuntija, If, p. 050 364 3626, anne.koivisto@if.fi
Riikka Rytilahti, tiedottaja, If, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi
Jää vie jalat alta
if.fi/henkilovakuutus

Seuraa Ifiä somessa
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Pientä pränttiä -blogi


If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.