Seuraa If Vakuutus

Mikko Leppilampi, Jenni Rotonen ja Roope Tonteri aloittavat somepaaston

Lehdistötiedote   •   Huhti 04, 2016 09:00 EEST

Älypuhelimista on tullut suomalaisten tärkeitä petikavereita, sillä joka toinen ottaa puhelimen mukaansa sänkyyn. Tunnetut somepersoonat testaavat kahden viikon ajan, onnistuuko puhelimen ja muiden älylaitteiden sulkeminen kello 22.

Suomalaiset nukkuvat vähemmän kuin koskaan, ja kaksi kolmesta kärsii univaikeuksista ainakin toisinaan. Yksi syy univaikeuksiin on näyttöruutujen sinisävyinen valo, joka häiritsee kehomme luonnollisen nukahtamishormonin, melatoniin tuotantoa. Siksi If haastoi suosittuja somepersoonia yölliseen somepaastoon.

Offline-aika-nimellä kulkevan kokeilun ideana on pitää älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet kiinni iltakymmenestä aamuseitsemään saakka kahden viikon ajan. Mukana haasteessa ovat muun muassa Pupulandia-bloggaaja Jenni Rotonen, näyttelijä Mikko Leppilampi sekä lumilautailija Roope Tonteri.

– Sosiaalinen media pitää minut verkossa myöhään usein jo töidenkin takia. Viime aikoina nukkumaanmeno on siirtynyt vähitellen yhä myöhemmäksi, joten älylaitteiden kiinni laittaminen kymmeneltä on minulle todellinen haaste. Elämäntapojen tarkistaminen tulee kuitenkin tarpeeseen. Väsyneenä keskittymiskyky kärsii, ja huomaan sählääväni tavallista enemmän, bloggaaja Jenni Rotonen kertoo.


Puhelin petikaverina vaikeuttaa nukahtamista

Ifin teettämän kyselytutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen kokee sosiaalisen median häiritsevän unta. Melkein joka toinen ottaa puhelimen mukaansa sänkyyn iltaisin, ja moni palaa puhelimen ääreen jopa nukkumaan mentyään, jos puhelin piippaa.

– Moni lykkää nukkumaanmenoa netin syövereissä seikkaillessaan. Näytön kirkas valo ja kiinnostavat sisällöt aktivoivat aivoja, joten älypuhelimen käyttö juuri ennen nukkumaanmenoa voi vaikeuttaa nukahtamista ja johtaa katkonaiseen uneen, unitutkija, professori Paula Salo Turun yliopistosta ja Työterveyslaitokselta kertoo.

Liian vähän nukkuvien on muita useammin vaikeaa keskittyä, ja heille sattuu enemmän tapaturmia ja onnettomuuksia liikenteessä. Yli vuorokauden valvoneen suorituskyky vastaa promillen humalaa. Joka kolmas suomalainen pitää unenpuutetta uhkana terveydelleen.

Kyselytutkimukseen vastasi 1011 suomalaista helmikuussa 2016. Sosiaalisen median käyttöä koskeviin kysymyksiin vastasi 802 suomalaista. Lähtöotos ja vastaajajoukko on painotettu suomalaisia edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen. Kyselyn toteutti Ifin toimeksiannosta YouGov Finland.

Seuraa, miten suomalaiset onnistuvat unikokeilussa:
if.fi/offlineaika
#offlineaika


Unikokeilun osallistujat lyhyesti:

Jenni Rotonen: Pupulandia-blogin pitäjä ja somepersoona, jonka kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat muun muassa muoti, tyyli, sisustus, musiikki ja kulttuuri.

Mikko Leppilampi: Koko kansan tuntema näyttelijä, juontaja ja laulaja.

Roope Tonteri: Lumilautailija, joka on voittanut muun muassa big airin MM-kultaa ja slopestylen MM-hopeaa vuonna 2015. 


Lisätiedot ja yhteydet:
Mari Huotari, viestintäpäällikkö, If, p. 050 424 0067, mari.huotari@if.fi 

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.