Seuraa If Vakuutus

Näin vakuutus korvaa myrskytuhoja

Lehdistötiedote   •   Kesä 30, 2017 14:30 EEST

Kesän ensimmäinen kunnon myrsky riepottelee perjantaina Etelä- ja Keski-Suomea. If listasi, miten vakuutukset korvaavat erilaisia myrskyn aiheuttamia vahinkoja.

Myrskyjen suurimpia riskejä ovat kaatuvat puut, sähkökatkokset ja rankkasateiden aiheuttamat vahingot.

– Viime vuosien suuret myrskyt ovat osoittaneet, millaista jälkeä kaatuvat puut aiheuttavat sähkölinjoille, pihoille ja autoille. Puiden kuntoa kannattaisikin tarkastella säännöllisesti jo ennen myrskyä ja tarvittaessa kutsua asiantuntija paikan päälle. Jos puu kaatuu sähkölinjan päälle, sen pois siirtäminen tulee aina jättää ammattilaiselle, sillä puu saattaa olla sähköjännitteen vuoksi hengenvaarallinen, korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen Ifistä kertoo.

Jos myrsky aiheuttaa tuhoa omassa kodissa tai pihapiirissä, ensimmäiseksi kannattaa estää lisävahinkojen syntyminen.

– Jos tuhoista voi aiheutua välitöntä vaaraa, kannattaa ottaa yhteyttä pelastuslaitokseen. Pelastuslaitokset voivat olla myrskyn aikana ylityöllistettyjä, jolloin apua voi pyytää myös esimerkiksi paikallisesta rakennusliikkeestä. Kunnalle kaatuneista puista voi ilmoittaa silloin, jos tuhot ovat heidän alueellaan eivätkä aiheuta välitöntä vaaraa. Neuvoja saa toki myös oman vakuutusyhtiön korvauspalvelusta, Virtanen muistuttaa.

Vahingoista kannattaa ottaa kuvia, sillä niistä voi olla hyötyä, kun ilmoittaa vahingoista vakuutusyhtiölle. Vakuutusyhtiöön kannattaa ilmoittaa vahingoista ensisijaisesti verkossa, jossa vahinkoilmoituksen voi jättää jonottamatta vuorokauden ympäri.

Näin vakuutukset korvaavat myrskytuhoja:

Myrskyn aiheuttamat sähkökatkokset
Korvausvastuu on ensisijaisesti sähköyhtiöillä. Jos sähkökatkoksen seurauksena esimerkiksi pakasteet sulavat, korvausta voi saada myös kotivakuutuksesta. Ifissä korvauksia saa, kun kotivakuutuksen irtaimisto on vakuutettu Laaja- tai LaajaPlus-turvatasolla.

Ukkosen aiheuttamat tulipalot
Ifin kotivakuutus korvaa tulen ja esimerkiksi suoran salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Rankkasateiden tulviminen kellariin
Ifin kotivakuutus korvaa poikkeuksellisten rankkasateiden aiheuttamia tulvavahinkoja, kun vesi on tunkeutunut rakennukseen suoraan maanpinnalta tai kiinteästi asennettujen putkistojen kautta.

Auton päälle myrskyssä kaatunut puu
Ifin autovakuutus korvaa, jos puu kaatuu auton päälle. Vakuutuksessa on oltava ns. törmäysturva, jotta se korvaa tämän tyyppiset vahingot.

Talon päälle myrskyssä kaatunut puu
Ifin kotivakuutus korvaa vahinkoja, jos puu kaatuu talon päälle ja aiheuttaa vahinkoa esimerkiksi vesikatolle ja -kourulle, muuhun kiinteistöön tai pihalla olevalle irtaimistolle.

Myrskyn kaatamat puut talousmetsässä
Ifin metsävakuutus korvaa myrskyn aiheuttamia tuhoja talousmetsälle.

Myrskytuulen takia vaurioituneet veneet
Ifin venevakuutus korvaa esimerkiksi, jos veneen sisään vuotaa vettä tai vene uppoaa. Ifin venevakuutuksessa ei ole myrskyrajoja, eli veneelle sattuvat vahingot korvataan tuulen voimakkuudesta riippumatta, kunhan veneessä on täyskasko eli laaja venevakuutus.

Toimi näin, jos myrsky on aiheuttanut vahinkoja

Lisätietoja:
Juha T. Virtanen, korvauskeskusjohtaja, If, p. 010 514 5664, juha.t.virtanen@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.