Seuraa If Vakuutus

Näin valmistaudut Airbnb-vieraisiin

Lehdistötiedote   •   Kesä 30, 2016 08:00 EEST

Vakuutusyhtiö vinkkaa, miten lyhytaikainen vuokraus esimerkiksi Airbnb:n kautta hoituu vaivattomasti kaikkien kannalta.

Kodin antaminen vuokralle oman lomamatkan ajaksi voi tuntua hyvältä idealta, ja parhaassa tapauksessa se sitä onkin. Jos päätät antaa kotisi vuokralle, tarkasta kotivakuutuksesi kattavuus ja valmistele asunto vuokralaisia varten.

Ifin vinkkejä, joiden avulla vuokraus ja asunnonvaihto sujuvat mukavasti:

  • Raivaa asuntoon tilaa ja siivoa. Vierailijat arvostavat siisteyttä ja jättänevät siitä myös kommentteja asuntoarvosteluun. Esimerkiksi naulakkoon on hyvä raivata tilaa ulkovaatteille ja eteiseen tilaa kengille.
  • Monet vieraat pitävät paikallisessa ruokakaupassa käymisestä ja omien ruokien kokkaamisesta. Siksi myös jääkaappiin on hyvä varata tilaa vieraiden ruokaostoksille.
  • Huolehdi perustarvikkeet kuntoon. Tiskiainetta sekä talous- ja vessapaperia on hyvä varata vieraiden käyttöön. Vierailija varmasti arvostaa sitä, ettei ensimmäisenä tarvitse kipittää lähikauppaan ostamaan vessapaperia.
  • Kannattaa miettiä, mitkä omat tavarat ovat tärkeitä ja arvokkaita. Laita ne varmuuden vuoksi lukolliseen paikkaan. Erittäin arvokkaan omaisuuden, kuten arvokorujen säilytys on turvallista pankin tallelokerossa.
  • Avaimen luovutus vieraalle kannattaa sopia jonkun tutun henkilön kanssa, jos et itse pääse avaamaan ovea vieraille. Esimerkiksi ystävä voi käydä luovuttamassa vieraille asunnon avaimen.
  • Kannattaa nähdä hiukan vaivaa ja laatia jonkinlaiset käyttöohjeet omasta kodista. Muun muassa lukkojen, kodinkoneiden ja lämmitysjärjestelmien käytössä voi olla eroja maiden välillä. Tällä tavalla tietämättömyydestä johtuvien vahinkojen riski pienenee. Jos mahdollista, voit pyytää jotain tuttua henkilöä auttamaan vieraita mahdollisissa ongelmatilanteissa paikan päällä.
  • Ole vieraiden tavoitettavissa tai sovi, että ystäväsi auttaa vieraita tarpeen tullen. Anna ystävälle asunnon vara-avain siltä varalta, että vieraat kadottavat oman avaimensa.

Korvaako kotivakuutus vahinkoja, jos vuokraan asuntoni?

Kotivakuutus on tyypillisesti voimassa lyhytaikaisen vuokraamisen aikana. Vahinkojen estämiseen kannattaa kiinnittää huomiota, kun päästää kotiinsa asumaan tuntemattomia.

- Kotivakuutus korvaa tavanomaisessa elämisessä syntyneet vahingot, mutta täystuhon kohdannut asunto voi olla vaikea tapaus korvausten kannalta. On hyvä tiedostaa riskit ja pyrkiä minimoimaan niitä. Tärkein yksittäinen tapa minimoida riskejä on valita vieraat huolellisesti, Ifin korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen muistuttaa.

Vakuutusehtojen mukaan vakuutusyhtiölle pitää ilmoittaa, jos antaa asuntonsa tai mökkinsä vuokralle. Väliaikaisesta asunnon vuokraamisesta tai lainaamisesta kannattaa aina tehdä kirjallinen sopimus.

Jos vakuutusturvaa hankkii vuokravälityssivuston kautta, vakuutusten sisällöistä ja niiden mahdollisista rajoituksista kannattaa ottaa selvää etukäteen.

Lisätietoja:

Juha T. Virtanen, korvauskeskusjohtaja, If, p. 050 424 5664, juha.t.virtanen@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.