Seuraa If Vakuutus

Näistä eläkkeelle jäävä haaveilee ja huolehtii

Lehdistötiedote   •   Maalis 03, 2017 08:00 EET

Eläkeiän suurin haave ja huoli on terveyden säilyminen. Eläkkeelle jäämisessä yli 55-vuotiaita suomalaisia huolettavat myös taloudellinen pärjääminen sekä ikääntyneiden hoivan ja turvan heikentyminen tulevaisuudessa. Kaksi kolmesta eläkkeellä olevasta kertoo Ifin kyselytutkimuksessa elävänsä kuitenkin juuri nyt elämänsä parasta aikaa.

Terveyden säilymisen jälkeen eniten eläkkeellä unelmoidaan matkustamisesta. Matkustamisesta haaveilee yli puolet myös jo yli 70-vuotiaista. Joka toinen mainitsee tärkeäksi myös vapauden päättää omista menoista ja aikatauluista. Tiedot käyvät ilmi Ifin kyselytutkimuksesta*, joka kartoitti eläkeläisten ja eläkeikää lähestyvien tulevaisuuden odotuksia.

Neljä viidestä yli 55-vuotiaasta kertoo olevansa onnellinen. Onnellisuus näyttää kasvavan eläkkeelle siirryttäessä, sillä yli 64-vuotiaat ovat selvästi useammin onnellisia kuin heitä nuoremmat. Yllättäen myös yksinäisyyttä kokee eläkeläistä useammin vielä työelämässä oleva: joka viides 55–63-vuotias kertoo olevansa yksinäinen.

Eläkkeelle jääminen on vaikuttanut myönteisesti monen parisuhteeseen. Joka toinen kokee, että eläkkeellä pystyy entistä paremmin nauttimaan elämästä ja toteuttamaan haaveita yhdessä. Kolmanneksen mielestä parisuhde on myös lähentynyt lisääntyneen ajan myötä.

Eniten eläkkeelle jäädessä huolettaa terveyden heikentyminen, jonka mainitsee noin 60 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista. Lähes joka toista huolettavat myös oma taloudellinen pärjääminen sekä ikääntyneiden hoivan ja turvan mahdollinen heikentyminen tulevaisuudessa. Miehet suhtautuvat molempiin naisia huolettomammin. Eniten taloudellinen pärjääminen huolettaa eläkeikää vasta lähestyviä 55–63-vuotiaita.

Eläkkeelle siirtyvä, tarkista nämä

Kolme neljästä uskoo terveyspalvelujen tarpeen lisääntyvän eläkkeellä. Eläkkeelle jäädessä muuttuva elämäntilanne vaikuttaakin myös vakuutustarpeeseen.

– Jos olet aikaisemmin ollut vakuutettuna työantajasi kautta, varmista, ettet jää nyt ilman vakuutusturvaa. Käy läpi, mitä vakuutuksia sinulla on ja selvitä, vastaako niiden antama turva nykyisiä tarpeitasi, muistuttaa Ifin henkilökorvausten asiantuntija Anne Koivisto.

– Lähes puolet kyselytutkimukseen vastanneista oli huolissaan siitä, että tulevaisuudessa ikääntyneiden saama hoiva ja turva heikkenevät. Kun jää pois työterveyshuollon piiristä, kannattaa miettiä, olisiko syytä täydentää omaa turvaa vapaaehtoisilla sairaskulu- ja tapaturmavakuutuksilla, ellei sellaisia entuudestaan ole.

Monelle eläkkeelle jääminen tarkoittaa myös matkustelua. Etenkin ikääntyvällä ehdoton kumppani matkalle on matkavakuutus.

– Sairastuminen tai tapaturma reissun päällä voi tulla hyvin kalliiksi. Jos aikoo tehdä vähintään kaksi matkaa vuodessa, jatkuva matkavakuutus on edullisin ja myös helpoin vaihtoehto. Ifissä jatkuvan matkavakuutuksen voi saada alle 80-vuotiaana ja määräaikaisen matkavakuutuksen matkan ajaksi ilman yläikärajaa, Koivisto toteaa.

Viisi yleisintä asiaa, joista eläkeikää lähestyvät ja eläkeläiset haaveilevat

  1. Terveyden säilyminen
  2. Matkustaminen
  3. Vapaus päättää omista aikatauluista ja menoista
  4. Harrastuksista nauttiminen
  5. Enemmän aikaa lasten ja lastenlasten kanssa


* Vakuutusyhtiö Ifin teettämään kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 750 yli 55-vuotiasta suomalaista. Kyselyyn osallistujat valittiin siten, että he vastaavat yli 55-vuotiaiden suomalaisten asuinpaikka-, sukupuoli- ja ikäjakaumaa. Kyselyyn osallistujista 506 on eläkeläisiä.


Lisätietoja:

Outi Kärkkäinen, viestintäpäällikkö, If, p. 010 514 1962, outi.karkkainen@if.fi
Anne Koivisto, henkilökorvausten asiantuntija, If, p. 010 515 8437, anne.koivisto@if.fi

Eläkkeelle valmistautuminen
Vakuutusvinkit tuoreelle eläkeläiselle

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.