Seuraa If Vakuutus

Omalle ajoneuvolle sattunut vahinko voi käydä kalliiksi

Lehdistötiedote   •   Joulu 02, 2013 10:38 EET

Suomessa korvataan vuosittain vapaaehtoisten autovakuutusten kautta korvauksia yli 400 miljoonalla eurolla. Keskimääräinen autovakuutuksesta maksettu korvaus on yli tuhat euroa. Summa pätee niin uudempien kuin vanhempien autojen vahingoissa, siksi oman ajoneuvon autovakuutus on tärkeä vahinkotilanteessa.

Vapaaehtoisesta autovakuutuksesta korvattavia vahinkoja raportoidaan vuosittain yli 400 000.* Käytännössä tämä tarkoittaa, että Suomessa tapahtuu yksi autovahinko noin kerran 1,5 minuutissa. Näistä vahingoista suurin osa, noin 40 prosenttia, on törmäysvahinkoja.**

-Keskimäärin autovakuutuksesta maksettu korvaus on runsaat tuhat euroa. Yleisesti saatetaan olla siinä käsityksessä, ettei vanhemman ajoneuvon vahinko ole iso kulu, mutta kolaritilanteessa keskikorvaus on merkittävä myös vanhemmalla autolla, sanoo korvauspäällikkö Sami Salonen Ifistä.

Korjauskustannusten kasvuvauhti on ollut merkittävää viimeisten vuosien aikana. Tilastokeskuksen mukaan pelkästään korjauskustannukset ovat nousseet 28 % seitsemässä vuodessa. Kuluttajahintoihin peilatessa tämä tarkoittaa, että korjauskustannukset ovat nousseet 9 prosenttia nopeammin.***

Ifin tilastojen mukaan henkilöautokannan autovakuutusaste on edelleen korkea, mutta laskussa. Tämä johtuu siitä, että henkilöautokanta vanhenee, lisäksi vanhempien autojen vakuuttamisaste on alhainen ja laskee edelleen.

Vapaaehtoisesta autovakuutuksesta korvattava törmäysvahinko laskee bonusta 20 prosentilla. Autovakuutuksen laajuus ja ehdot kannattaa aina tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä.

Lähde:
* Finanssialan Keskusliitto, Vakuutusyhtiöt Suomessa 2012 –julkaisu, http://www.fkl.fi
** Liikennevakuutuskeskus 2011, http://www.lvk.fi
*** Tilastokeskus, Hintojen kehitys 2005-2012 (kuluttajahinnat, yksityisajoneuvojen korjaus), http://www.stat.fi

Lisätiedot:
Linda Strömsten, tiedottaja, If, p. 040 520 6080, linda.stromsten@if.fi

if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 200 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.