Seuraa If Vakuutus

Oulussa tapahtuu eniten autovarkauksia

Lehdistötiedote   •   Kesä 23, 2015 10:00 EEST

If on julkistanut koko Suomea koskevaa autovahinkodataa. Se perustuu vakuutusyhtiön tilastoihin erityyppisistä vahingoista ja osoittaa, miten muun muassa kuskin ja auton ikä sekä viikonpäivä vaikuttavat vahingon todennäköisyyteen. Oulu osoittautui kaupungiksi, jossa tapahtuu eniten autovarkauksia.

– Eniten autovarkauksia tapahtuu suurissa kaupungeissa, joiden joukkoon myös Oulu kuuluu. Varkausvahinkojen määrä on kuitenkin ollut laskussa viime vuosina, joten nähtäväksi jää, mihin Oulu sijoittuu autovarkauksien osalta tulevaisuudessa, kertoo Ifin analyytikko Jari Lammela.

Ifin vahinkodata kattaa henkilöautojen liikenne- ja kaskovahingot vuosilta 2012–2014. Datasta näkee, miten vahinkojen todennäköisyyteen eri tekijät vaikuttavat.

”Vakuutusten hinnoittelu on aihe, joka tuntuu olevan jatkuvasti esillä ja aiheuttaa helposti hämmennystä ja väärinkäsityksiä. Halusimme kertoa avoimesti ja selkeästi, paljonko autovahinkojen osalta peltiä rytisee, mitä se oikeasti voi ilman kaskovakuutusta maksaa ja mitkä tekijät vaikuttavat vakuutusten hinnan muodostumiseen”, Ifin ajoneuvovakuutusten johtaja Mikko Pöyhönen kertoo.

”Autot eivät aja kolareita vaan kuskit. Omaa ajokäyttäytymistä voi olla mielenkiintoista tarkastella julkistamaamme dataan peilaten ja miettiä, mihin kohtaa itse kuskina eri käyrillä sijoittuu”, Pöyhönen jatkaa.

Tutustu dataan: https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/vakuutuksemme/autovakuutus/pages/autovahinkotilasto.aspx

Lue lisää Ifin ajoneuvovakuutuksista.


Lisätietoja:
Jari Lammela, If, analyytikko, p. 050 424 1216, jari.lammela@if.fi
Riikka Rytilahti, If, tiedottaja, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.