Seuraa If Vakuutus

Tällaista on autojen ilkivalta Suomessa – katso lista automerkeistä ja kaupungeista

Lehdistötiedote   •   Marras 15, 2018 08:13 EET

Autoille tehty ilkivalta jakautuu eri automerkkien ja kaupunkien välille epätasaisesti. Todennäköisimmin ilkivallan kohteeksi joutuvat BMW:t, Audit ja Mercedes-Benzit pääkaupunkiseudulla. Autoja turmellaan eniten viikonloppuöinä, ja kohteena ovat tyypillisesti kadun varteen pysäköidyt autot.

Eri automerkkien todennäköisyys päätyä ilkivallan kohteeksi vaihtelee, Ifin vahinkotilastoista selviää. Erityisen paljon ilkivaltaa tehdään BMW:ille, Audeille ja Mercedes-Benzeille, kun taas ilkivallalta säästyvät useimmin Renaultit, Fiatit, Saabit, Toyotat ja Fordit.

If avasi yleisölle autojen ilkivaltatilastot vuosilta 2012–2017. Ifin verkkosivuilla pääsee katsomaan, millainen oman auton riski on joutua ilkivallan kohteeksi. Lisäksi ilkivaltatapaukset on jaoteltu auton iän sekä kuljettajan asuinpaikan mukaan.

Autoja vahingoitetaan tyypillisesti viikonloppuöisin

Autolle tehty ilkivalta tarkoittaa toisen auton tahallista vahingoittamista muulla kuin omalla ajoneuvolla. Tavallisesti kyse on kadun varteen pysäköidyn auton potkimisesta, maalipinnan naarmuttamisesta tai peilien vääntelystä.

- Autojen turmeluhimo iskee tyypillisesti kostean baari-illan jälkeen perjantai- tai lauantaiyönä. Sama tekijä pahoinpitelee yleensä useampia autoja samalla kadunpätkällä, ajoneuvovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius Ifistä kertoo.

Huono uutinen on, että erityisesti kantakaupungissa asuvat eivät voi täysin välttyä ilkivaltariskiltä. Pysäköintipaikan valinnalla voi kuitenkin olla merkitystä.

- Jos mahdollista, auto kannattaa parkkeerata hyvin valaistuun paikkaan etäämmälle baareista, Roselius vinkkaa.

Ilkivalta automerkeittäin

  • Eniten ilkivaltaa tehdään BMW:ille, Audeille ja Mercedes-Benzeille, kun ilkivallan määrä suhteutetaan autojen määrään.
  • Keskimääräistä enemmän ilkivaltaa tehdään myös Hondille, Seateille, Volvoille ja Mitsubisheille.
  • Parhaiten turvassa ilkivallalta ovat Renaultit, Fiatit, Saabit, Toyotat ja Fordit.

Lisätiedot: 

Peter Roselius,Ifin ajoneuvovakuutusten päällikkö,p. 010 514 5360, peter.roselius@if.fi
Ainomaija Pippuri, viestintäjohtaja, p. 010 514 4217, ainomaija.pippuri@if.fi

if.fi/ilkivalta

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.