Seuraa If Vakuutus

Tänään on vuoden pimein päivä – näin kiinnität heijastimen oikein

Lehdistötiedote   •   Joulu 22, 2015 07:00 EET

Tänään on talvipäivänseisaus, joten nyt jos koskaan heijastimen käyttäminen on tärkeää. Merkityksellistä on myös osata kiinnittää heijastin sellaiseen paikkaan, johon auton ajovalot osuvat helposti.

Yksi heijastin ei välttämättä riitä, jos se roikkuu sellaisessa kohdassa, johon auton valot eivät osu. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi selkä tai vartalon etupuoli, erityisesti silloin, kun auto tulee juuri vastakkaisesta suunnasta kuin mihin heijastin on kiinnitetty.

– Tällöin kulkija on pahimmassa tapauksessa lähes näkymätön siihen pisteeseen asti, kun autoilija ei ehdi enää jarruttaa tarpeeksi. Lähivaloilla ajaessa heijastinta käyttävän huomaa jo noin 130 metrin päästä, kun taas ilman heijastinta liikenteessä olevan huomaa vasta parikymmenen metrin päästä, Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela.

– Heijastin kannattaa sijoittaa melko alas, jopa aikuisen polven tienoille, jotta auton valot heijastuvat siitä parhaiten. Heijastimien määrä tuo myös lisäturvaa: useammalla heijastimella tulee nähdyksi paremmin kuin yhdellä, Koskela jatkaa.

Vaatteiden lisäksi heijastin kannattaa kiinnittää muun muassa lastenvaunuihin ja esimerkiksi koiran talutushihnaan.

– Aikuisten esimerkki toimii tässäkin tapauksessa ohjenuorana lapsille. Miten voimme kuvitella lastemme oppivan käyttävän heijastinta, jos emme itse koskaan käytä, Koskela pohtii.

Heijastinspray ja Loistavaa-asusteet ovat erilainen tapa näkyä pimeässä

Tavallisten heijastimien lisäksi tarjolla on nykyään muitakin vaihtoehtoja loistaa pimeässä. Muun muassa heijastinspray, jota voi suihkuttaa suoraan vaatteelle tai vaikka pyöräilykypärään, on hauska lisä heijastimien kylkeen.

Myös heijastavista materiaaleista valmistettuja asusteita on saatavilla valtava valikoima. Muun muassa suunnittelija Laura Juslin loi Ifille Loistavaa-asusteita, jotka heijastavat pimeässä.

– Tutkimuksemme mukaan monien suomalaisten mielestä heijastimet ovat rumia ja noloja*. Halusimme vastata tähän tarpeeseen luomalla asustemalliston, joka heijastaa pimeässä, Koskela toteaa.

* Ifin teettämä kyselytutkimus toteutettiin syyskuussa 2015 YouGov Finlandin toimesta. Sähköiseen kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1 006 henkilöä. Vastaajajoukko edustaa 18–74-vuotiasta suomalaista väestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Laura Juslinin Ifille suunnittelemia tuotteita voi ostaa Laura Juslinin verkkokaupasta www.laurajuslin.com sekä Beam-, Beamhill-, Nina’s- ja My o My -vaateliikkeistä. 

Kuvia median tarpeisiin Dropboxista: http://bit.ly/1PQjiTU

if.fi/loistavaa
#loistavaa
#laurajuslinxif
Video YouTubessa: 
https://youtu.be/35EKzEV8rrM

Lisätietoja:
Jari Pekka Koskela, vahingontorjuntapäällikkö, If, p. 050 424 1883, jari.koskela@if.fi
Riikka Rytilahti, tiedottaja, If, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.