Seuraa If Vakuutus

Tiesitkö: kolmannes venevahingoista sattuu veneilykauden ulkopuolella

Lehdistötiedote   •   Syys 15, 2017 08:00 EEST

Läheskään kaikki venevahingot eivät tapahdu vesillä, paljastavat Ifin vahinkotilastot. Syys–huhtikuun aikana sattuu jopa noin kolmannes kaikista venevahingoista. If vinkkaa, miten pidät veneestäsi huolta myös veneilykauden päätyttyä.

Veneille sattuu Ifin vahinkotilastojen mukaan yllättävän paljon vahinkoja aktiivisen veneilykauden ulkopuolella.

– Syksyllä tyypillisiä ovat veneen telakoinnissa sattuvat vahingot, jotka johtuvat usein kiinnitysten pettämisestä tai huolimattomasta kiinnittämisestä. Talviteloilla olevia veneitä koettelevat luonnonilmiöt, kuten kovat sateet ja myrskytuulet, tai ne joutuvat varkauden tai ilkivallan kohteeksi, listaa Ifin korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen.

Luonnonilmiövahinkoja voi ehkäistä veneen huolellisella telakoinnilla ja suojauksella. Varmista, että venettä suojaava pressu tai pressukatos kestää kovankin tuulen aiheuttamat puuskat sekä pitää veden ja lumen ulkopuolella.

– Veneen suojapeitteessä on tärkeää olla harja, jotta lumi pääsee liukumaan pois eikä kerry peitteen päälle, jossa sen paino voi rikkoa pressun. Pienen veneen suojapressua ei kannata kiinnittää pukin tukipuihin, sillä kovalla tuulella pressu voi irrottaa tukipuut ja vene voi kaatua. Lisäksi ilman pitää aina päästä kiertämään veneessä pressun alla, jotta puupinnat ja tekstiilit eivät homehdu, neuvoo Virtanen.

– Erityisesti myrskyjen ja rankkojen sateiden jälkeen on hyvä käydä vielä varmistamassa, että vene on säilynyt kunnossa.

Tee varastamisesta vaikeaa

Veneiden moottoreita varastetaan talvella veneilykautta enemmän. Moottoreita, moottorien alaosia ja potkureita varastetaan erityisesti pienemmistä veneistä, isompiin veneisiin puolestaan voidaan murtautua elektroniikan, kuten plotterin, perässä.

Pitkäkyntisten välttämiseksi turvallisimmat talvehtimispaikat veneille ovat lukituissa sisätiloissa, lukitun portin takana tai omalla pihalla valvonnan alla.

– Veneen sijoituspaikassa kannattaa miettiä, miten potkurin ja ulkoperämoottorin varastamisesta tekisi mahdollisimman hankalaa, esimerkiksi sijoittamalla veneen aivan seinän viereen tai asettamalla kahden veneen peräpeilit vastakkain. Tyhjennä myös vene aina kaikista arvokkaista tavaroista ennen telakointia. Perämoottori kannattaa mieluiten irrottaa ja säilyttää kokonaan lukitussa tilassa, vinkkaa Juha T. Virtanen.

Veneilijöille nyt apua kellon ympäri

Venevakuutus on hyödyllinen turva veneelle myös talvella. Ifin keväällä yhdessä veneilijöiden kanssa uudistama venevakuutus on kerännyt kiitosta erityisesti vaikeaksi koettujen myrskyrajojen poistamisesta: vakuutus korvaa nyt myrskyn aiheuttamia vahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta.

– Ifin kaikki venevakuutukset korvaavat ulkoisesta syystä aiheutuneet vahingot myös veneen siirtämisen ja säilytyksen aikana. Lisäksi ilkivalta-, varkaus- ja tulipalovahingot sisältyvät vuoden ympäri venevakuutuksiin, muistuttaa tuotepäällikkö Tuomas Sinervo.

Uutena Ifin venevakuutukseen sisältyy maksuton If Apu -palvelu, joka auttaa vuorokauden ympäri kaikissa veneilyyn liittyvissä kysymyksissä puhelimen tai verkon kautta. Korvauspalvelua täydentävä palvelu tuli keväällä ensin autoilijoiden käyttöön, ja nyt se on laajennettu myös veneilijöille.

– Kun jotakin yllättävää tapahtuu erityisesti vesillä, apua tarvitaan nopeasti. Haluamme auttaa veneilijöitä tarjoamalla apua heti vuorokauden ajasta riippumatta ja näin pyrkiä ehkäisemään suurempien haaverien synty, Sinervo kuvaa.

Lisätietoja:

Juha T. Virtanen, korvauskeskusjohtaja, If, p. 010 514 5664, juha.t.virtanen@if.fi
Outi Kärkkäinen, viestintäpäällikkö, If, p. 010 514 1962, outi.karkkainen@if.fi
10 vinkkiä veneen telakointiin

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.