Seuraa If Vakuutus

Tiesitkö nämä? Viisi vakuutusvinkkiä liikuntakauden alkuun

Lehdistötiedote   •   Elo 31, 2016 08:00 EEST

Liikuntakauden alkaessa kannattaa tarkastaa, tarvitsetko omaa lajia varten vakuutuksen. Vaihtoehtojen määrä saattaa hämmentää - on lisenssivakuutusta, tapaturmavakuutusta, sairauskuluvakuutusta ja työnantajan ja ammattiliiton ottamaa vakuutusta. Myös sillä on väliä, harrastatko liikuntaa kuntoilumielessä vai kisaatko. Näiden vinkkien avulla suunnistat sulavasti vakuutusviidakossa.


1. Sinulla voi olla vakuutus tietämättäsi
Osa työnantajista vakuuttaa henkilöstönsä myös vapaa-ajalla. Lisäksi useat ammattiliitot tarjoavat jäsenilleen tapaturmavakuutuksen osana liiton jäsenyyttä. Selvitä kuitenkin, onko liiton tai työnantajan tarjoamassa vakuutuksessa rajoituksia eri liikuntaharrastusten suhteen.


2. Lisenssivakuutus ei välttämättä kata kaikkia liikuntaharrastuksiasi
Moni ei tiedä, että aikuisten ja nuorten lisenssivakuutukset kattavat yleensä vain yhden lajin parissa sattuneet vahingot. Näin ollen jalkapalloseuran kautta otetusta lisenssivakuutuksesta ei ole apua, jos loukkaat nilkkasi keilaradalla. Lisenssivakuutuksen vaihtoehto on kaikella vapaa-ajalla voimassa oleva vakuutus, joka on laajennettu kattamaan myös lisenssin vaativa urheilu.


3. Liikkuja voi tarvita laajennetun tapaturmavakuutuksen
Aktiiviselle liikkujalle sattuu helposti vammoja, joita perustapaturmavakuutus ei kata. Yleisiä tällaisia vammoja ovat esimerkiksi lihasten ja jänteiden venähdykset, rasitusmurtumat ja polvilumpion sijoiltaanmeno. If on tarjonnut toukokuusta alkaen tapaturma- ja liikkujavakuutusta, joka kattaa tavanomaisten tapaturmien lisäksi liikkujalle tyypillisten vammojen hoitokuluja.


4. Sairauskuluvakuutus voi tulla hätiin myös liikunnassa
Vaikka niin kutsuttu sairauskuluvakuutus kattaa nimensä mukaisesti sairauksista johtuvia kuluja, siitä on hyötyä monelle liikkujalle. Se korvaa erilaisia kuntoliikuntaan liittyviä vammoja usein laajemmin kuin tapaturmavakuutus tai lisenssivakuutus.


5. Tarkista, että vakuutus on voimassa harrastuksessasi

Perustapaturmavakuutus ei tyypillisesti ole voimassa lisenssin vaativassa urheilussa, kilpaurheilussa ja riskialtteissa liikuntalajeissa ilman lisämaksua. Esimerkiksi seinäkiipeily, itsepuolustuslajit, laitesukellus ja riippuliito ovat Ifissä sellaisia riskialttiita lajeja, joita varten tarvitset laajennetun tapaturmavakuutuksen.


Lisätietoja:
Mari Huotari, viestintäpäällikkö, If, p. 050 424 0067, mari.huotari@if.fi 

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.