Seuraa If Vakuutus

Väärinkäsityksiä vakuutuksista – If oikaisee

Lehdistötiedote   •   Loka 22, 2015 08:00 EEST

Vakuutusehdot ovat yksi vakuutusyhtiöiden toimintaa määrittävistä tekijöistä. Niihin voi kuitenkin liittyä vääriä yleisiä uskomuksia, joihin korvaustilanteissa törmätään. If oikaisee nyt muutamia yleisimpiä urbaaneja vakuutuslegendoja.

Kotivakuutus

Väärinkäsitys: Kotivakuutus siirtyy osoitteenmuutoksen perusteella automaattisesti uuteen osoitteeseen.

”Aina, kun muutto osoitteesta toiseen on edessä, täytyy vanhan asunnon kotivakuutus päättää ja ottaa vakuutus uuteen asuntoon. Vakuutuksen suora siirto on harvoin mahdollinen, koska vakuutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa asunnon neliöiden määrä. Harva muuttaa neliöiltään ja muilta ominaisuuksiltaan identtiseen asuntoon”, kertoo Ifin omaisuusvakuutusten tuoteasiantuntija Johannes Pulkki.

Knoppitietoa:
Et tarvitse kahta päällekkäistä vakuutusta muuttaessasi, vaikka kaikkea irtaimistoa ei siirrettäisi kerralla. Muuttotilanteiden yhteydessä vakuutus on voimassa tilapäisesti molemmissa osoitteissa enintään 3 kuukauden ajan sekä myös muuttoa tehdessä. Jos teet itse muuton ja televisio rikkoutuu muuttoautossa huolellisesta pakkauksesta huolimatta, se korvataan kotivakuutuksestasi.

Matkavakuutus

Väärinkäsitys: Matkavakuutus pitää sisällään sekä matkustaja- että matkatavaravakuutuksen.

”Matkalle lähtiessä kannattaa vakuuttaa sekä matkustava henkilö että matkatavarat. Matkatavarat on usein vakuutettu jo kotivakuutuksessa. Tarkista siis vakuutusehdoista, millainen turvataso kotivakuutuksessasi on. Jos matkatavaroita ei ole vakuutettu kotivakuutuksessa, ota matkatavaravakuutus osana matkavakuutusta. Matkustajavakuutus ei sisällä matkatavaroita. Siksi matkustajavakuutus on tärkeä ottaa, jotta vakuutusturva kattaa henkilövahingot eli tapaturmat ja sairastumisen matkakohteessa”, kertoo Ifin henkilökorvausten asiantuntija Anne Koivisto.

Knoppitietoa:
Alle 20-vuotiaat lapset kuuluvat vanhempiensa matkustajavakuutuksen piiriin, jos vanhemmat ovat matkalla mukana. Ilman vanhempiaan matkustaessaan lapsi tarvitsee oman vakuutuksen.

Ajoneuvovakuutus

Väärinkäsitys: Liikennevakuutus kattaa myös omalle autolle tapahtuneet vahingot.

”Lakisääteinen liikennevakuutus kattaa liikennevahinkotilanteessa ainoastaan vastapuolelle aiheutuneet vahingot sekä henkilövahingot. Ajoneuvoon kannattaa ottaa lisäturvaa kaskovakuutuksella, jonka piiriin kuuluvat muun muassa hinaus, varkaus, palo ja eläinkolari”, opastaa ajoneuvokorvausten laatupäällikkö Solja Varke-Lipponen.

Knoppitietoa:
Jos kaskovakuutuksessa on pysäköintiturva, tuntemattoman ajoneuvon aiheuttaman kolhun korjauttaminen ei laske kaskon bonusta.


Lisätietoja:
Johannes Pulkki, omaisuusvakuutusten tuoteasiantuntija, If, p. 050 424 5645, johannes.pulkki@if.fi
Anne Koivisto, henkilövahinkojen korvausasiantuntija, If, p. 050 364 3626, anne.koivisto@if.fi
Solja Varke-Lipponen, autovahinkojen laatupäällikkö, If, p. 050 424 2438, solja.varke-lipponen@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.