Seuraa If Vakuutus

Vaikutusta vakuutusmaksuihin tulevaisuudessa?: Slushissa kehitettiin terveisiin elämäntapoihin kannustava sovellus

Lehdistötiedote   •   Marras 12, 2015 19:30 EET

Koodaajat innovoivat Ifille terveellisiin elämäntapoihin kannustavan sovelluksen, jonka käyttäjät voisivat saada alennusta tai muita etuja henkilövakuutuksista. Innovaatio on mielenkiintoinen ja If harkitsee sen jatkokehittämistä.

– Digitaalinen murros mahdollistaa uusia tapoja hyödyntää vakuutusyhtiön tietokantoja kuluttajien eduksi. Meillä on Ifissä järkyttävä määrä dataa, jota voisi varmasti hyödyntää tavoilla, joita emme ole välttämättä itse vielä keksineet, Ifin henkilöasiakasliiketoiminnan digitaalisesta kehityksestä ja asiakaskokemuksesta Pohjoismaissa vastaava johtaja Anders Stenbäck kertoo.

If oli mukana viime viikonloppuna Aaltoesin kanssa yhteistyössä järjestetyssä Slush Hacks -tapahtumassa Kattilahallissa, jossa If Health -track oli toiseksi suosituin osanottajatiimien määrällä mitattuna heti Finnairin jälkeen: yhteensä 24 joukkuetta oli mukana kehittämässä omaa ratkaisuaan Ifille.

Trackissä pääsi tarkastelemaan terveysdataa ja kehittämään sen perusteella sopivaa ja toimivaa sovellusta. Tehtävänantoon kuului merkityksellisen ongelman havaitseminen ja sen ratkaiseminen innovatiivisella tavalla. Koodaajien tehtävänä oli myös rakentaa demoversio tai konsepti siitä, millainen ratkaisu olisi käyttää.

– Tiimien ei tarvinnut käyttää antamaamme terveysdataa, jos he eivät sitä halunneet. Tarjosimme avuksi erilaisia laitteita, dataa ja mentorointia. Joukkueet saivat vapaasti rakentaa mitä halusivat parhaaksi katsomallaan tavalla. Voittajajoukkueen sovellus liittyi vakuutusalaan, vaikka emme siihen tehtävänannossa pakottaneet, Stenbäck jatkaa.

Voittajajoukkue Slushissa: keskittyi someen, terveellisiin elämäntapoihin ja niistä hyötymiseen

Voittajajoukkue Lifestyle Rewards palkittiin juuri Slushissa If Health -trackin voittajana. Heidän sovelluksensa perustui ajatukselle ihmisten motivoinnista terveellisiin elämäntapoihin, jonka seurauksena asiakkaat voisivat saada alennusta tai muita etuja henkilövakuutuksista.

Lisäksi Lifestyle Rewardsin ratkaisun keskiössä on sosiaalisesta mediasta saatava data, jonka kautta pystytään analysoimaan sovelluksen käyttäjän mielialaa.

– Päätimme kokeilla arkea helpottavien apuvälineiden luomista lahjakkaiden ja kansainvälisten koodaajien kanssa. Kilpailussa laitettiin alulle uusia innovaatioita, joita Suomi tarvitsee tällä hetkellä kipeästi, Stenbäck kertoo.

#ifhealth

Lisätietoa Lifestyle Rewards -joukkueen ratkaisusta: https://www.behance.net/gallery/31074917/Lifestyle-Rewards


Lisätietoja:
Anders Stenbäck, If, henkilöasiakasliiketoiminnan digitaalisesta kehityksestä ja asiakaskokemuksesta Pohjoismaissa vastaava johtaja, p. 050 548 2234, anders.stenback@if.fi
Antti Tainio, If, henkilöasiakasliiketoiminnan internetliiketoiminnasta vastaava johtaja, p. 050 424 3847, antti.tainio@if.fi
Riikka Rytilahti, If, tiedottaja, p. 050 424 4223, riikka.rytilahti@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.