Seuraa If Vakuutus

Vakuutusyhtiö vinkkaa: Jätä fillari kotiin terassireissun ajaksi

Lehdistötiedote   •   Heinä 26, 2016 08:05 EEST

Alkoholiin liittyvät pyöräilytapaturmat lisääntyvät terassikelien aikaan. Vaikka pyöräily sopii kesään kuin nenä päähän, pyöräily ja alkoholi eivät kuulu yhteen, korvausasiantuntija muistuttaa.

Kun aurinko porottaa, moni lomalainen ottaa fillarin alleen ja suunnistaa terassille nauttimaan lasillisen huurteista. Pidempää terassi-iltaa ei kuitenkaan kannata yhdistää pyöräilyyn. Päihtyneenä huomiokyky, tilannetaju ja tasapaino heikkenevät salakavalasti.

– Kesällä alkoholin osuus pyöräilytapaturmissa korostuu selvästi. Päihtyneenä ajetaan töyssyihin ja kurvataan pusikon kautta, usein vieläpä ilman pyöräilykypärää, korvausasiantuntija Anne Koivisto Ifistä kertoo.

Joskus päihtynyt pyöräilijä selviää muutamalla nopeasti parantuvalla ruhjeella, mutta usein seurauksena on hammasvammoja, joiden korjaaminen on työlästä. Pahimmillaan seurauksena voi olla esimerkiksi aivovamma.

Hyvä nyrkkisääntö on, että pyörän selkään ei kannata nousta, jos ei lähtisi ajamaan autoa. Pyörä kannattaa mieluummin taluttaa kotiin tai jättää se kunnolla lukittuna parkkiin odottamaan seuraavaa päivää.


Lisätietoja:
Mari Huotari, viestintäpäällikkö, If, p. 050 424 0067, mari.huotari@if.fi
Lyhyet pyöräilysäännöt
Pyöräilykypärä voi pelastaa hengen

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.