Seuraa If Vakuutus

Vesivahinko 3D:nä on melkein kuin aito vahinko

Lehdistötiedote   •   Syys 25, 2013 09:13 EEST


Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain korvauksia yli 30 000 vesivahingosta. Rahassa korvaukset ovat noin 130 miljoonaa euroa.* Suunta ei ole laskemaan päin - siksi vakuutusyhtiö If ja Helsinki Design Week päättivät nostaa tärkeän teeman kuvaksi kansalaisten eteen.

Vuotovahinkojen korjaaminen on kallista ja aikaa vievää. Pienimmissäkin tapauksissa rakenteita puretaan ja kuivataan. Vielä hankalammaksi tilanne menee, kun asuminen omassa kodissa vaikeutuu tai voi olla jopa mahdotonta.

Löysistä liitoksista ja murtuneista pesukoneiden putkista aiheutuvat vahingot ovat nopeimmin kasvava vuotovahinkotyyppi. Kylmälaitteiden ja pyykin- tai astianpesukoneiden huomaamaton vuoto voi paljastua vasta, kun rakenteille on jo aiheutunut vaurioita.

- Astianpesukone on hyvin tyypillinen vuotovahingon aiheuttaja. Tärkeintä on muistaa, että asennus hoidetaan ammattilaisilla ja toisaalta muistetaan koneen käytönaikainen valvonta, muistuttaa vakuutusjohtaja Mika Viipuri If Vahinkovakuutusyhtiöstä.

Vesivahinkoa on melko vaikea kuvitella, jos sellaista ei ole omalle kohdalle sattunut. Siksi If tarttui tuumasta toimeen Helsinki Design Weekin ehdottaessa vesivahingon kuvaamista 3D-visuaalina. 3D-visuaalin tarkoituksena on kuvan avulla havainnollistaa katsojalle astianpesukoneen aiheuttama vuotovahinko. Vesivahinkovisuaali on esillä kauppakeskus Itiksessä.

-Tämä on käsittääkseni ensimmäinen kerta, kun tällaisia kuluttajia aktivoivia tempauksia tehdään Suomessa tällä tavalla. Odotamme jännityksellä, millä tavoin kauppakeskus Itiksen noin 30 000 päiväkävijää suhtautuvat kuvaan ja haluavatko he itse asettua mukaan ja ottaa kuvia, sanoo Helsinki Design Weekin perustaja ja johtaja Kari Korkman.

Astianpesukoneen alle kannattaa aina asentaa muutaman kymmenen euron hintainen vuotokaukalo, joka johtaa koneen alle vuotaneen veden astianpesukoneen etupuolelle, jolloin vuodon voi huomata nopeasti. Lisäksi on syytä muistaa, että hana on suljettuna aina, kun kone ei ole päällä.

Lähde:
* Finanssialan Keskusliitto, Vuotovahinkojen torjunta, www.fkl.fi

Lisätiedot:
Linda Strömsten, tiedottaja, If, puh. 040 520 6080, linda.stromsten@if.fi
Kari Korkman, HDW, puh. 040 548 3767, kari.korkman@helsinkidesignweek.com

if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 200 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.