Seuraa If Vakuutus

Vinkkilista: Näin vältät suksivarkaudet

Lehdistötiedote   •   Helmi 15, 2013 12:58 EET

Hiihtolomien kynnyksellä hiihtokeskukset täyttyvät jälleen lomalaisista. Katso Ifin vinkit, kuinka voit välttää suksivarkaudet.

Joka talvi laskettelukeskuksista lähtee suksia varkaiden mukaan. Tyypillisesti sukset varastetaan rinneravintoloiden ja kahviloiden edestä sekä lomamökkien pihoista, jonka lisäksi myös lukitsemattomat suksiboksit ovat riskialttiita säilytyspaikkoja. Yksinkertaisilla vinkeillä voit vähentää suksivarkauden todennäköisyyttä.

1. Suksilukko käyttöön kahville mentäessä

Pienennä varkausriskiä suksilukolla, joita saa urheiluvälinekaupoista ja usein myös rinnemyymälöistä. Sukset tulee kiinnittää lukolla suksitelineeseen eikä vain toisiinsa, jotta lukituksesta olisi hyötyä.

2. Eriparisukset

Yksi keino suojata sukset on suksien hajauttaminen rinneravintolan ulkopuolelle. Vaihda toinen suksi kaverin kanssa ja vie eri paria olevat sukset riittävän etäälle toisistaan. Tällöin varas joutuu käyttämään aikaa oikean parin etsimiseen ja jättää ehkä rauhaan yksittäiset sukset.

3. Sukset yöksi varastoon

Yön ajaksi suksia ei kannata jättää mökin seinustalle, vaan ne on otettava sisälle tai laitettava lukittuun varastoon.

4. Älä säilytä suksia pysyvästi suksiboksissa

Jos mahdollista, nosta sukset auton kuljetusboksista pois, kun saavut lomapaikkaan. Parkkipaikalla seisovat autot ja lukitsemattomat suksiboksit ovat helppo kohde varkaalle. Jos suksia ei ole mahdollista säilyttää loman aikana muualla, lukitse suksiboksi. Suksiboksia ei ole tarkoitettu suksien vakituiseksi säilytyspaikaksi turvallisuussyistä, joten säilytä suksia kotioloissa varastossa.

5. Kirjoita suksien malli ja sarjanumero ylös

Jos suksesi varastetaan, ota yhteys vakuutusyhtiöön. Esimerkiksi Ifin kotivakuutus pitää automaattisesti sisällään matkatavarat, joten jo perustasoinen kotivakuutus korvaa suksivarkauden matkalla. Jo suksia ostaessa kannattaa kirjata ylös suksien tarkka merkki ja malli, niin saat varmasti oikeanlaisen korvauksen menetetyistä suksista.


Lisätiedot ja yhteydet:
Tiedottaja Mari Hätinen, If, p. 010 514 0067, mari.hatinen@if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 300 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.