Seuraa If Vakuutus

Vuokralainen tuhosi asunnon – kuka korvaa?

Lehdistötiedote   •   Kesä 21, 2017 08:30 EEST

Asuntosijoittajien tarve vakuuttaa asunto vuokralaisen aiheuttamilta tahallisilta vahingoilta on selvästi lisääntynyt. If kehitti yhteistyössä Suomen Vuokranantajien kanssa uudenlaisen sijoitusasunnon vakuutuksen, joka korvaa vuokralaisen huoneiston kiinteälle sisustukselle tekemän tuhon.

Asuntosijoittaminen kiinnostaa useita suomalaisia. Monia kuitenkin huolettavat myös vuokraamiseen liittyvät riskit. Entäpä, jos vuokralaisen muuttaessa asunnossa odottaakin ikävä yllätys?

– Näemme valitettavasti tapauksia, joissa huoneisto on vuokralaisen jäljiltä todella huonossa kunnossa, kertoo korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen Ifistä.

Vuokralaisen tahallaan aiheuttamia vahinkoja tulee Ifin korvauspalvelussa vastaan melkein viikoittain.

– Osa näistä on pieniä, osa taas isompia vahinkoja, kuten nyrkkien jälkiä väliovissa, rikkoutuneita parvekelaseja, haljenneita kaakeleita sekä kolhiutuneita kylpyhuoneen vesikalusteita. Vastaan tulee myös vuokralaisen havaitsemia vesivahinkoja, joista ei vain ole viitsitty ilmoittaa, Virtanen kuvaa.

Kuka maksaa vuokra-asunnon vahingot?

Vuokralaiselta kannattaa aina vaatia oman kotivakuutuksen ottamista. Vuokralaisen kotivakuutus korvaa vuokralaisen irtaimiston sekä huoneiston kiinteälle sisustukselle, kuten pintamateriaaleille ja kaapistoille, syntyvät korvattavat vahingot.

– Käytännössä vuokralainen voi kuitenkin halutessaan irtisanoa vakuutuksen vaikka heti vuokrasopimuksen tekemisen jälkeen, eikä vuokranantaja saa tätä tietää. Vuokranantajan kannattaakin vakuuttaa myös itse huoneiston kiinteä sisustus sekä asunnossa oleva mahdollinen oma irtaimisto. Lisäksi vakuutukseen on järkevää lisätä sijoitusasunnon oikeusturvavakuutus riitoja varten, kertoo tuotepäällikkö Laura Utunen Ifistä.

Entä, jos kyseessä ei olekaan vahinko, vaan vuokralainen on tehnyt tahallisesti tuhoja vuokra-asunnolle?

– Tämä on selkeästi lisääntynyt huoli. Olemme huomanneet, että asuntosijoittajien tarve vakuuttaa asunto tahallisen täystuhon varalta kasvaa koko ajan. Asiakkaiden toivomuksesta tarjoamme nyt uutta vakuutusta myös näiden vahinkojen varalle, Utunen kuvaa.

If rakensi yhteistyössä Suomen Vuokranantajat ry:n kanssa sijoitusasunnon kotivakuutukseen laajennuksen vuokralaisen tahallisia vahinkoja varten. Vakuutuksesta korvataan äkillinen ja vuokranantajalle ennalta arvaamaton vahinko, jonka vuokralainen on tahallaan aiheuttanut kerrostalohuoneiston kiinteälle sisustukselle. Sijoitusasunnon vakuutuksen voi lisäksi laajentaa kattamaan vuokratulon keskeytyksen. Vakuutus on toistaiseksi saatavilla Suomen Vuokranantajien jäsenille.

– Olemme todella tyytyväisiä, että markkinoille saatiin vakuutusratkaisu, jolla yksityinen vuokranantaja voi vakuuttaa sijoitusasuntonsa tahallisia vahinkoja vastaan. Asunnon täystuho on yksi vuokranantajien suurimmista peloista, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.


Lisätietoja:
Juha T. Virtanen, korvauskeskusjohtaja, If, p. 010 514 5664, juha.t.virtanen@if.fi
Laura Utunen, tuotepäällikkö, If, p. 010 514 3920, laura.utunen@if.fi
Mia Koro-Kanerva, toiminnanjohtaja, Suomen Vuokranantajat, p. 050 303 1615, mia.koro-kanerva@vuokranantajat.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.